Foto: DELFI

Par otro "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālisti otrdien kļuva "Ventspils" komanda, kas pusfināla otrajā mačā ar rezultātu 72:52 (14:15, 19:6, 21:13, 18:18) izbraukumā pieveica "Valmieras" basketbolistus.

Uzvarētājiem ar 16 gūtajiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās amerikānis Folerins Kempbels un Artūrs Bērziņš, 13 punktus sameta Sandis Valters, bet 12 punkti bija Jāņa Timmas rēķinā.

Savukārt "Valmierai" pa 13 punktus guva Viktors Iļjins, bet 11 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Raimondam Gabrānam.

Kaut spēles trešajā minūtē viesi bija izvirzījušies vadībā ar rezultātu 12:3, pirmās ceturtdaļas otro pusi sekmīgi aizvadīja "Valmiera" un pēc desmit spēlētām minūtēm atradās vadībā ar rezultātu 15:14. Tomēr turpinājumā iniciatīvu pārņēma mača galvenie favorīti. Otrajā ceturtdaļā vēl pirmos divus punktus guva valmierietis Jānis Kaufmanis, tomēr nākamos 17 punktus guva "Ventspils" un mača atlikušajā daļā saglabājot drošu pārsvaru.

Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām "Valmiera" bija pārāka ar rezultātu 2-0.

Kā ziņots, pirmajā cīņā ventspilnieki savā laukumā izcīnīja pārliecinošu panākumu ar 80:56.

Vietu finālā jau pagājušajā nedēļā nodrošināja pašreizējā čempione "VEF Rīga", kas divreiz pieveica "Barons kvartāls" komandu.

Regulārajā sezonā otro vietu izcīnījusī šīs sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionvienība "Ventspils" pusfinālā iekļuva automātiski, bet "Valmieras" komanda regulāro čempionātu noslēdza trešajā vietā, ceturtdaļfinālā saspringtā cīņā ar 2-1 pārspējot "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

Sezonas gaitā abas komandas iepriekš savā starpā tikās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm - oktobrī "Valmiera" savā laukumā uzvarēja ar 83:62, bet janvārī "Ventspils" revanšējās savu skatītāju priekšā ar 102:71.

Kā ziņots, tā kā "VEF Rīga" komandai maijā gaidāms starts arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) izslēgšanas spēlēs, vienības vadība vēlējās mainīt LBL izslēgšanas spēļu norises kārtību. Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde lēmusi, ka LBL finālsērija atbilstoši nolikumam ritēs līdz četrām uzvarām, tomēr tā varētu iestiepties jūnijā, lai arī nolikums paredz fināla izspēlēšanu līdz 31.maijam.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!