Smagu uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja Latvijas vicečempioni "Ventspils", kas savā laukumā ar rezultātu 85:80 (22:23, 16:16, 22:21, 25:20) pieveica "Tartu Universitātes" komandu no Igaunijas.

Pēc pirmā puslaika viesiem bija minimāls pārsvars 39:38, bet trešās ceturtdaļas gaitā "Ventspils" nonāca zaudētājos ar 51:60, tomēr līdz ceturtdaļas noslēgumam laukuma saimnieki prata atspēlēties un izlīdzināja rezultātu 60:60.

Ceturtajā ceturtdaļā "Ventspils" pāris reizes spēja iekrāt sešu punktu pārsvaru, taču "Tartu Universitātes" basketbolisti allaž prata atspēlēties, un nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 74:74. Turpinājumā gan nedaudz sekmīgāk nospēlēja "Ventspils", kas iekrāja četru punktu pārsvaru, ko nosargāja līdz mača beigām.

Rezultatīvākais "Ventspils" komandā ar 20 gūtajiem punktiem bija Mārtiņš Meiers, 18 punktus guva Jānis Strēlnieks, bet Sems Vilards izcēlās ar 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Savukārt "Tartu Universitātes" rindās 18 punktus guva Valo Alingu.

"Tartu Universitātes" komanda maču Kurzemē aizvadīja arī trešdien, kad ar rezultātu 93:104 piekāpās otram Latvijas klubam "Liepājas Lauvas".

Kā ziņots, "Ventspils" savā iepriekšējā BBL turnīra spēlē aizvadīja ļoti nepārliecinošu ceturto ceturtdaļu un ar 77:78 savā laukumā piekāpās Lietuvas vienībai Prienu "Rūdupis".

BBL elites divīzijas kopvērtējumā šobrīd "Ventspils" komanda ar trijām uzvarām četrās spēlēs ieņem otro vietu, bet "Tartu Universitāte" ar diviem panākumiem sešās cīņās atrodas septītajā pozīcijā.

Savukārt "Liepājas Lauvas" ar vienu uzvaru piecās spēlēs ieņem pēdējo, 11.pozīciju, bet bez zaudējumiem šīs sezonas BBL elites divīzijas turnīrā pašlaik turpina cīnīties vienīgi Lietuvas komanda "Šiauliai", kas aizvadījusi četrus mačus.

Kā ziņots, šajā sezonā elites divīzijas pamatturnīrā piedalās 11 komandas, bet no izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistīsies trīs komandas - Latvijas čempioni "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas".

Nolikumā paredzēts, ka vietu BBL elites divīzijā saglabās pamatturnīra septiņas labākās komandas, taču jebkurā gadījumā Lietuvas pārstāvniecība BBL elites divīzijā 2012./2013.gada sezonā netiks palielināta.

Jau vēstīts, ka BBL elites divīzijā aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas triumfēja "Žalgiris", kas finālmačā ar 75:67 pieveica "VEF Rīga" basketbolistus.

"VEF Rīga" kļuva par pirmo Latvijas komandu, kas spēlējusi BBL finālā, bet "Žalgiris" vienība pēc panākuma kļuva par pirmo vienību, kas turnīrā triumfējusi četras reizes. Pārējās trīs reizes sacensībās triumfējis otrs Lietuvas superklubs "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!