Foto: F64

"Ventspils" komanda piektdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienīgajā Latvijas komandu grupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 73:71 (21:16, 17:16, 15:21, 20:18) pārspēja "Liepāju".

"Ventspils" basketbolisti šosezon uzvarējuši visās četrās Kurzemes derbija spēlēs.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kristaps Mediss, 15 punkti bija Artūram Ausējam, bet 13 punktus guva un 11 bumbas zem groziem izcīnīja Viljams Reimens. Uzvaras grozs un visdaudzpusīgākais sniegums - deviņi punkti, desmit bumbas zem groziem, trīs pārtvertas un divi bloķēti metieni - bija Krisam Kofijam.

Viesiem 17 punktus guva Renārs Birkāns, 13 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Robertam Blumbergam, bet pa 12 punktiem guva Dāvis Geks un Guntis Sīpoliņš, kurš arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Lielāko daļu no pirmā puslaika vadībā bija "Ventspils", kas vienubrīd iekrāja astoņu punktu pārsvaru un pārtraukumā devās ar sešu punktu handikapu (38:32). Otrajā puslaikā liepājnieki izlīdzināja cīņas gaitu un ceturtajā ceturksnī bija vadībā ar četriem punktiem, bet pēdējās minūtes komandas cīnījās punkts punktā.

Uzvaru laukuma saimniekiem nodrošināja Kofijs, kurš pamatlaika priekšpēdējā sekundē izcīnīja atlēkušo bumbu zem groza un panāca 73:71 ventspilnieku labā. Atbildes uzbrukumā Robertam Krastiņam neizdevās realizēt sarežģītu tālmetienu.

Abiem klubiem sezonas otrā puse izvērtusies diezgan līdzīga, jo pēdējās piecās cīņās izdevies svinēt vien divas uzvaras. Marta sākumā "Ventspilij" pagarinājumā sīvā cīņā ar 96:92 izdevās uzveikt "Liepāju", uzvaru sērija tika turpināta pret Valmieras komandu (84:65), bet pēdējā mačā ar 76:88 negaidīti zaudēts "Latvijas Universitātei" (LU).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!