Latvijas vicečempioni basketbolā "Ventspils" ceturtdien uzsākuši gatavošanos jaunajai sezonai, kas klubam Latvijas čempionātā būs 19.gads, vēsta vienība.

Komandu nākamajā sezonā turpinās vadīt Roberts Štelmahers, bet viņam asistēs treneris Gints Fogels un fiziskās sagatavotības treneris Kaspars Rūmnieks.

Starpsezonā uz citiem Eiropas klubiem devušies abi "Ventspils" viesspēlētāji Folerins Kempbels un Donalds Simss, kā arī Latvijas izlases centrs Mārtiņš Meiers. Savukārt Artūrs Bērziņš palicis Latvijā, pārejot uz "VEF Rīga" komandu.

Jaunajā sezonā komandas pamatsastāvu veidos Akselis Vairogs, Sandis Valters, Mārtiņš Laksa, Ronalds Zaķis, Dāvis Lejasmeiers un Jānis Timma, kā arī jaunpienācēji Māris Gulbis un Lorenco Viljamss. Tikmēr par vietu pamatsastāvā cīnīsies Andrejs Gražulis, Ervīns Jonāts, Dāvis Čoders, Toms Leimanis, Edgars Štelmahers un Iļja Gromovs. Kopā ar komandu šobrīd trenējas arī Artūrs Bricis un Artjoms Butjankovs.

Tuvākajā laikā komandai pievienosies vēl viens ārzemju spēlētājs, kurš spēlēs centra spēlētāja pozīcijā. Savukārt Laksa, Zaķis un Timma, kuru šīgada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar 60.numuru izvēlējās Memfisas "Grizzlies" komanda, šobrīd cīnās par vietu Latvijas izlasē dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Sagatavošanas posmā tiks aizvadītas vairākas pārbaudes spēles gan Liepājā, gan Kandavā, gan arī Ventspilī.

Nākamajā sezonā ventspilnieki piedalīsies Latvijas Basketbola līgas (LBL), Baltijas Basketbola līgas (BBL), kā arī Eiropas Izaicinājuma kausa turnīros.

Pagājušajā sezonā "Ventspils" pirmoreiz kļuva par BBL čempioniem un trešo reizi pēc kārtas - par LBL vicečempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!