Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmo uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas pusfināla sērijā svētdien izcīnīja "Ventspils" komanda, kas ar rezultātu 94:70 (19:21, 20:17, 34:13, 21:19) izbraukumā pārspēja "Liepājas Lauvas".

Šajā mačā sīva cīņa ritēja visu pirmo puslaiku, ko "Ventspils" noslēdza ar 39:38 savā labā. Tomēr uz otro puslaiku viesi izgāja daudz vairāk noskaņojušies, sākot to ar izrāvienu 13:0, bet pēc tam pārsvaru vēl vairāk palielinot.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem palīdzēja Džamars Jangs, bet ar 20 punktiem izcēlās Artūrs Bērziņš.

Savukārt "Liepājas Lauvas" komandas rindās 20 punktus guva Jānis Timma.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā ceturtdien "Liepājas Lauvas" negaidīti izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 74:73. Līdz ar to sērijā līdz trijām komandām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Pirms tam divās savstarpējās spēlēs LBL regulārajā čempionātā "Ventspils" izcīnīja divas uzvaras. Tāpat ventspilnieki divreiz uzvarēja arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas regulārajā sezonā.

Kā ziņots, "Liepājas Lauvu" basketbolisti ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 2-0 pieveica "Jelgavas" komandu, bet "Ventspils" izslēgšanas turnīru sāka no pusfināla.

Otrajā pusfināla sērijā pēc divām spēlēm čempionvienība "VEF Rīga" ar 2-0 uzvar "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

LBL regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā pirmās divas vietas ar 15 uzvarām 16 spēlēs ieņēma "VEF Rīga" un "Ventspils", bet, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, augstāk bija "VEF Rīga" basketbolisti.

Kopvērtējuma trešo vietu ar 17 uzvarām 26 spēlēs ieņēma "Liepājas Lauvu" komanda, bet "Valmiera" ar 13 uzvarām 26 spēlēs ieņēma ceturto pozīciju. Pie 12 panākumiem tika LU vienība, bet tai ar 11 uzvarām sekoja "Jelgava".

Tieši šīs sešas komandas piedalās izslēgšanas mačos - "VEF Rīga" un "Ventspils" sacensības sāka no pusfināla, bet pārējās četras komandas no ceturtdaļfināla fāzes.

Savukārt septīto vietu ar deviņām uzvarām 26 mačos ieņēma "Jūrmala/Fēnikss" komanda, astotajā vietā ar deviņiem panākumiem regulāro sezonu noslēdza biznesa augstskolas "Turība" komanda, savukārt Latvijas U-18 izlase uzvarēja tikai vienā no 16 regulārā čempionāta spēlēm.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīga", "Ventspils" un U-18 izlase sacentās divos apļos (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēja vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!