Foto: DELFI
FIB Izaicinājuma kausa TOP 16 posma otrajā spēlē atkal zaudējumu sīvā cīņā otrdien piedzīvoja Latvijas basketbola vicečempioni "Ventspils", kas savā laukumā ar 81:86 atzina Turcijas kluba Karšijakas "Pinar" pārākumu.

Ventspilniekiem tas bija otrais zaudējums divās spēlēs, bet "Pinar" guva otro panākumu.

"Ventspils" komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Artūrs Bērziņš, bet pa 14 punktiem sameta Sandis Valters un Folarins Kempbels. Vēl attiecīgi 13 un 10 punktus guva Mārtiņš Meiers un Donalds Simss. Savukārt uzvarētājiem ar 32 punktiem izcēlās Roberts Diksons.


Pirmais puslaiks

Spēli mazliet veiksmīgāk iesāka viesi, līdz ceturtdaļas vidum izvirzoties sešu punktu vadībā. Ventspilnieki tomēr neapjuka un pamazām sāka atspēlēties. Pa trīs punktiem guva Bērziņš un Laksa, un ventspilnieki pietuvojās līdz -2 (13:15). Spēle turpinājās līdzīga līdz pat ceturtdaļas noslēgumam – pauzē ar trīs punktu vadību devās turku komanda (18:21).

Otrais ceturksnis iesākās diezgan haotiski – abas komandas pieļāva kļūdas situācijās, kur varēja nospēlēt arī savādāk. Savu ceturto piezīmi ceturtdaļas sākumā saņēma Zaķis, pēc tam pamazām spēle kļuva mierīgāka. Uz Viljama Tomasa diviem punktiem ventspilnieki atbildēja ar septiņiem pēc kārtas un izvirzījās vadībā (25:23). Turpinājumā vadība bija te vienas, te otras komandas rokās, iztiekot bez lielas rezultāta starpības. Puslaika galotnē veiksmīgāki bija viesi, pārtraukumā dodoties pie 42:39. Ventspilnieku labā ar 11 punktiem izcēlies Artūrs Bērziņš, bet viesu labā 13 punktus sameta Roberts Diksons.

Otrais puslaiks

Trešo ceturtdaļu ventspilnieki iesāka ar 7:2 izrāvienu, tomēr ātri vien viesi atguva zaudēto. Ceturtdaļas vidusdaļā 11 punktus savai komandai guva Diksons, tostarp iemetot divus tālmetienus pēc kārtas, un pie -7 (51:58) Štelmahers bija spiests ņemt minūtes pārtraukumu. Pēc tā laukumā devās Ronalds Zaķis, kurš gan pēc pusminūtes jau devās malā, šoreiz pavisam – saņemta piektā piezīme. Kopumā gan minūtes pārtraukums nāca mājiniekiem par labu – soli pa solim viesu pārsvars tika sadeldēts, un Dāvis Lejasmeiers trešās ceturtdaļas pēdējā sekundē izvirzīja vadībā Ventspils komandu (61:60).

Ceturtajā ceturtdaļā turpinājās sīva cīņa. Nevienas komandas pārsvars nepārsniedza trīs punktus, kas nozīmēja, ka izšķirošie notikumi gaidāmi spēles pēdējās minūtēs. 43 sekundes līdz ceturtdaļas beigām Dīblers iemeta tālmetienu, panākot +2 viesiem. Ventspilnieki uzbrukumā nokļūdījās, Timma pārkāpa noteikumus, un Diksons iemeta abus soda metienus. Simss nesapratās ar Meieri, un spēles iznākums praktiski bija izšķirts. Turki uzvaru no rokām neizlaida un triumfēja ar 86:81.

 "Ventspils" nākamo maču FIBA Izaicinājuma kausā aizvadīs pēc nedēļas, mājās uzņemot rumāņu "Gaz Metan", kuri šodien ar 84:82 uzveica ventspilnieku pirmos pāridarītājus "Joensuun Kataja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!