Ventspils brīvostas pārvaldes valde bija plānojusi 17. janvārī izskatīt jautājumu par reklāmas līgumiem atvēlamo līdzekļu daudzumu, taču šobrīd paredzams, ka tas varētu tikt paveikts vien aprīlī.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka Ventspils brīvostas pārvalde pēc vadības maiņas pēta iestādes līdzšinējo izdevumu lietderību, tostarp reklāmas un mārketinga nolūkiem veikto tēriņu.

Basketbola un futbola klubi "Ventspils" ilgstoši paļāvušies uz reklāmas līgumiem ar brīvostu, tādējādi sarūpējot sev vērā ņemamu daļu budžeta. Basketbola klubs kopš 2015. gada ik gadu ticis atbalstīts ar 438 244 eiro vērtu līgumu, bet futbola klubs slēdzis reklāmas līgumus par 399 116 eiro gadā. Klubu vadības pārstāvji nav slēpuši, ka brīvostas valdes lēmums ievērojami ietekmē sporta organizāciju nākotni.

Brīvostas valde bija plānojusi 17. janvārī veikt lēmumu par reklāmas līgumiem atvēlamo summu, tomēr šis jautājums sēdes laikā nav ticis skatīts.

Šobrīd valdei nepieciešams turpināt darbu pie tās budžeta grozījumiem, kuri atkarīgi no brīvostas kravu apjomiem, portālam "Delfi" atklāja Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja Inguna Strautmane. Strautmane uzsvēra, ka šajā saistībā vajadzīga stabila informācija, kura sākotnēji ļaus spriest par ostas infrastruktūras uzturēšanu.

Atbilstošs lēmums par brīvostas iespējamiem tēriņiem reklamēšanās nolūkos tiks izskatīts ne ātrāk kā marta beigās vai pat aprīļa sākumā, atzina valdes priekšsēdētāja. Nākamā valdes sēde gan paredzēta 21. februārī.

Basketbola kluba "Ventspils" vadības mērķis bija janvāra laikā apzināties savas iespējas attiecībā uz līgumsaistību pildīšanu ar komandas spēlētājiem. Vienības ģenerālsponsora pieņemtais risinājums lēmumu atlikt ietekmējis kluba vadības iespējas spriest par tālāko darbību, zināms portālam "Delfi".

"Ja kādam no spēlētājiem būs labs piedāvājums, viņš varēs komandu pamest. Taču tas absolūti nav mūsu mērķis. Galvenais mērķis – pabeigt sezonu esošajā sastāvā. Taču tas ir zem jautājuma zīmes," vēl janvāra ievadā izteicās kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Šobrīd gan komandu pametis uzbrucējs Linards Jaunzems, kurš pēc abpusējas vienošanās pievienojies Igaunijas vienībai "Parnu Sadam".

Ventspilnieki jau kvalificējušies Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa ceturtdaļfināla kārtai, bet trešdien paredzētā spēle pret Ainara Bagatska vadīto "Kyiv Basket" vienību palīdzēs noskaidrot, vai klubs K apakšgrupā ieņems pirmo vai otro vietu. Pirmā izslēgšanas kārtas spēle, kurā "Ventspils" tiksies ar Turcijas klubu "Pinar Karsiyaka" vai "Bahcesehir Koleji", norisināsies 4. martā.

Pašmāju "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgā "Ventspils" vienība šobrīd ieņem ceturto vietu 15 komandu konkurencē.

Savukārt futbola klubs "Ventspils" jau uzsācis gandrīz trīs nedēļu ilgu treniņnometni Turcijā, vēstīts vienības mājaslapā. Pagājušā gada "Optibet" futbola virslīgas bronzas medaļniece piesaistījusi vairākus viesspēlētājus, bet sezonas pirmais mačs tai paredzēts 15. martā, kad klubs viesosies pie RFS vienības no Rīgas.

Basketbola klubs "Ventspils" bijusi panākumiem bagātākā Latvijas vīriešu basketbola komanda kopš neatkarības atgūšanas. 1994. gadā dibinātā vienība desmit reizes triumfējusi Latvijas Basketbola līgā (LBL), kā arī kopš 1997. gada pārstāvējusi Latviju starptautiskās sacensībās. Komandā spēlējuši liela daļa Latvijas izlases basketbolistu, kā arī tajā svarīgu soli karjeras attīstībā spēruši pašreizējie valstsvienības spēlētāji kā Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Rihards Lomažs un citi.

Savukārt ostas pilsētas futbola klubs sešas reizes triumfējis Latvijas futbola virslīgā, bet septiņas reizes spējis izcīnīt Latvijas kausu futbolā. Tādējādi tā uzskatāma par otro titulētāko neatkarīgās Latvijas futbola vienību aiz futbola kluba "Skonto". Vairāku valstsvienības spēlētāju pārstāvētā "Ventspils" vienība joprojām bijusi vienīgā Latvijas komanda, kas sasniegusi kādas Eiropas futbola federāciju asociācijas (UEFA) līgas grupu turnīru, 2009./2010. gada sezonā iekļūstot Eiropas līgas pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!