Foto: DELFI.ee
"MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālturnīrā kā pirmā ceturtdien iekļuva "Ventspils", kas ceturtdaļfināla atbildes spēlē dramatiskā cīņā viesos ar 62:61 pieveica Tartu "Rock". Uzvaras grozu četras sekundes pirms mača beigām guva Rašāds Andersons, vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā.

Sērijā līdz divām uzvarām ventspilnieki bija pārāki ar 2-0.

Mača pirmais puslaiks, līdzīgi, kā tas bija arī komandu pirmajā spēlē Ventspilī, aizritēja, kā pa viļņiem. Vispirms visa piecinieka pūlēm vadībā 9:4 izvirzījās ventspilnieki, taču pirmās ceturtdaļas turpinājumā veiksmīgāki bija Tartu spēlētāji. Divas minūtes līdz pirmajam pārtraukumam BK "Ventspils" pirmo reizi nonāca zaudētājos (11:13), bet atpūtā dodoties viesiem jau mīnuss 3 – 13:16. Ne pārāk rezultatīvi spēle risinājās arī nākamajās desmit minūtēm, tomēr svarīgāk bija tas, ka "Rock" komanda savu pārsvaru nepalielināja. Vēl vairāk – aktīvi darbojoties aizsardzībā, BK "Ventspils" spēlētāji piespieda sāncenšus bieži vien gan kļūdīties metienos, gan pieļaut tehnisko brāķi un spēja pārņemt vadību.

Nepilnas četras minūtes līdz puslaika beigām Vejinmi Efedžuku atkal izvirzīja vadībā ventspilniekus, un komandai bija arī iespējas pirmās 20 minūtes noslēgt ar lielāku pārsvaru, taču, galu galā, palika tikai viens punkts. Garām lidoja metieni no dažādām distancēm, kļūda un pirmo puslaiku Gunta Endzeļa padotie noslēdza savā labā 30:29. Interesanti, ka rezultatīvākā spēlētāja godu dalīja uzreiz pieci spēlētāji, kuru rēķinā bija pa četriem punktiem.

Otro puslaiku mājinieki sāka ar Stena Soka tālmetienu, kas spārnoja igauņus lieliem darbiem. Ceturtdaļas vidū komandas šķīra pieci punkti (41:36), bet divas minūtes līdz tās beigām jau 11 – 47:36. Nonākuši šādos mīnusos, beidzot atjēdzās arī ventspilnieki, līdz ceturtdaļas beigām atstājot "Rock" sausā un samazinot mājinieku pārsvaru. Pēdējās sekundēs reidu pāri visam laukumam veica Demonds Kārters, noslēdzot ceturtdaļu ar precīzu metienu un panākot 43:47.

Lielāko daļu pēdējās desmitminūtes ventspilnieki klauvējās pie sāncenšu vārtiņiem, bet iekšā netika. "Rock" spēlētāji spēja nosargāt minimālu vadību, bet trīs minūtes līdz mača beigām pat panākt +6 (57:51). Viesus atmodināja Akseļa Vairoga un Māra Gulbja tālmetieni, pēc kuriem komandas šķīra tikai viens metiens – 59:57 vēl Tartu komandas labā.

Mača izskaņā komandas apmainījās laipnībām uz soda metienu līnijas, taču ventspilniekiem pēc Brendona Hantera diviem neveiksmīgajiem tālmetieniem izdevās atgūt bumbu, nogādāt to Jānim Strēlniekam, kurš bija precīzs no tālās distancēs. Minimāls pārsvars jau bija BK "Ventspils" un tieši Latvijas kluba spēlētājiem veiksmīgāk izdevās nospēlēt arī mača beigās. Georgijs Cincadze ar diviem sodiņiem atjaunoja viena punktu pārsvaru mājiniekiem, bet četras sekundes pēc kārtas pustālo realizēja Rašads Andersons – 62:61 BK "Ventspils" labā. Mājinieki pēdējo metienu uzticēja pieredzējušajam Vallo Alingu, bet viņa tālmetiens nebija precīzs un kurzemnieki varēja gavilēt. Sērijā izcīnīta uzvar 2:0, kas ļauj ne tikai priecāties par iekļūšanu Baltijas labāko komandu četriniekā, bet arī par ietaupītajiem spēkiem un emocijām, jo pavisam drīz tas viss būs nepieciešams FIBA Izaicinājuma kausā.
MasterCard BBL, ceturtdaļfināls

Rock – Ventspils 61:62 (16:13, 13:17, 18:13, 14:19)
Ventspils: Andersons 10, Kārters 10, J. Strēlnieks 9, Vairogs 8, Hanters 7 (9ab), Kuzminsks 4 (7ab), A. Strēlnieks 4, Efedžuku 4, Bērziņš 3 (6ab), Gulbis 3 (6ab), Blaus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!