Foto: F64

Valsts čempione "Ventspils" svētdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta priekšpēdējā spēlē ar 93:65 (28:20, 21:16, 20:16, 24:13) izbraukumā pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

Pēc trīs nospēlētām minūtēm pirmajā ceturtdaļā studenti bija vadībā ar 8:7, taču pēc tam "Ventspils" basketbolisti atbildēja ar vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem, nonākot vadībā ar 22:12. Arī otro ceturksni veiksmīgāk iesāka viesu komanda, izvirzoties vadībā jau ar 21 punkta pārsvaru (45:24). Spēles nogriežņa izskaņā LU komanda atguva dažus punktus, puslaiku noslēdzot ar 13 punktu deficītu (36:49).

Trešajā ceturtdaļā komandas aizvadīja līdzīgu cīņu, studentiem spēles nogriezni zaudējot ar četru punktu deficītu, taču kopējais ventspilnieku pārsvars turpināja pieaugt, sasniedzot 17 punktu starpību - 69:52 "Ventspils" vienības labā. Spēles pēdējā ceturksnī viesi turpināja palielināt savu pārsvaru, maču nobeidzot ar 28 punktu pārsvaru.

Uzvarētāju rindās 19 punktus iemeta komandas kapteinis Akselis Vairogs, bet 17 punktus pievienoja Mārtiņš Meiers. Savukārt pa 16 punktiem guva divi amerikāņi Hārvijs Grants un Trojs Bārnīss.
Tikmēr LU labā ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Renārs Magone, 13 punktus pievienoja Mārtiņš Darģis, bet ar 11 punktiem izcēlās Rihards Zēbergs.
Abas vienības šosezon pirms šīs spēles savā starpā bija tikušās vienu reizi, kad pagājušā gada decembrī uzvaru ar 86:51 izcīnīja "Ventspils".

LU basketbolisti šobrīd piedzīvojuši četrus zaudējumus pēc kārtas un cīnās par nepalikšanu pēdējā vietā pēc regulārās sezonas beigām. Tikmēr "Ventspils" basketbolisti pirms nedēļas ar 80:89 savā laukumā pamanījās piekāpties "Valmierai", tādejādi iedragājot savas izredzes regulāro turnīru noslēgt pirmajā vietā. Ja savas atlikušās divas cīņas uzvarēs "Liepāja"/"Triobet" - tai skaitā pret "Ventspili" -, tieši šī komanda kļūs par regulārā čempionāta uzvarētāju.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kam ir 14 uzvaras 17 spēlēs, otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 23 panākumiem 29 mačos seko "Liepāja"/"Triobet".

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 17 uzvarām 29 cīņās ir ceturtā, piektajā vietā ar 16 uzvarām 30 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons"/LDz ieņem sesto pozīciju ar 14 uzvarām 29 spēlēs.

Tikmēr "Valmiera" un "Jelgava" ar 13 uzvarām 30 mačos atrodamas attiecīgi septītajā un astotajā vietā, bet pastarīšu "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir pa septiņām uzvarām.

Kamēr "Jelgava" no izredzēm sasniegt izslēgšanas spēles atvadījās sestdien, "Valmiera" vēl saglabā cerības apsteigt "Barons"/LDz vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!