Foto: F64

"Ventspils" otrdien pēc uzvaras savā laukumā pār "Ogri" iekļuva Latvijas basketbola "Užavas" kausa izcīņas pusfinālā.

"Ventspils" otrdien mājās "Ogri" uzvarēja ar 86:78 (33:11, 19:27, 22:27, 12:13), divu spēļu summā uzvarot ar 180:167 un iekļūstot pusfinālā.

Mājinieki sāka vareni, 12.minūtē pēc Linarda Jaunzema divpunktu metiena panākot 40:11.

Viesi nepadevās un 24.minūtē pēc trim precīziem Riharda Zēberga soda metieniem pietuvojās līdz 52:54, taču tuvāk tikt nebija lemts.

Mājinieku labā no desmit līdz 13 punktiem guva pieci spēlētāji, par rezultatīvāko kļūstot Jaunzemam, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas.

Pa 11 punktiem guva Emanuels Vembijs, kura kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, un Kristaps Mediss, pa desmit punktiem guva Guntis Sīpoliņš un Artūrs Ausējs.

Arī viesiem pieci basketbolisti sakrāja vismaz desmit punktus. Ar 20 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Renārs Magone. Pa 13 punktiem sakrāja Zēbergs un Jānis Pozņaks, 12 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Kārlis Apsītis, bet desmit punktus un sešas rezultatīvas piespēles - Uģis Pinete.

Ceturtās kārtas jeb ceturtdaļfināla pirmajā mačā uzvaru ar rezultātu 94:89 izcīnīja ventspilnieki.

Trešdien atbildes spēlē "Latvijas Universitāte" stāsies pretī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kas uzvarēja pirmajā spēlē ar 89:72, bet otrā duelī spēkosies "Liepāja" un "Kandava"/"Anzāģe", kura Latvijas kausā cīnās jau no otrās kārtas un pirmajā ceturtdaļfināla spēlē bija pārāka ar 82:77.

Tikmēr Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" otrdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) spēlē izbraukumā mačā ar Raplas "Avis Utilitas" izcīnīja 15.panākumu pēc kārtas.

"VEF Rīga" bija pārāka ar 74:71 (12:22, 20:13, 23:18, 19:18).

Uzvarētāju rindās 19 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Kristers Zoriks, 14 punktus guva Anrijs Miška, 11 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Māris Gulbis, bet ar desmit punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm spēli beidza Glens Kouzijs.

Mājiniekiem 18 punktus guva Tailers Čīss, 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Kendels Stīvenss, bet 12 punktus un desmit atlēkušās bumbas - Obrads Tomičs.

Visu pirmo puslaiku Raplā vadībā bija mājinieki, lielāko pārsvaru panākot trīs minūtes un 32 sekundes līdz pirmās ceturtdaļas beigām, kad pēc Obrada Tomiča metiena rezultāts kļuva 18:4.

Pirmoreiz pēc spēles sākuma rezultātu izlīdzināt "vefiešiem" izdevās vien 22.minūtē pēc Glena Kouzija trīspunktu metiena (37:37), mirkli vēlāk pēc Kristera Zorika metiena pirmoreiz spēlē izvirzoties vadībā (39:37).

Kopš šī brīža vairāk nelielā vadībā, kas nepārsniedza četrus punktus, bija "VEF Rīga", svinot uzvaru.

"VEF Rīga" ar izcīnītām 18 uzvarām 21 mačā turnīra tabulā atrodas otrajā vietā, atpaliekot tikai no līgas līderes Ukrainas vienības "Prometey", kamēr Raplas vienība ar bilanci 12-9 ierindojas sestajā pozīcijā.

Rīdzinieki uzvarējuši 15 mačos pēc kārtas un pēdējo neveiksmi piedzīvoja oktobra beigās, kad izbraukumā ar 66:78 piekāpās latviešu pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo". Tikmēr Raplas vienība janvārī pēc trīs zaudējumu sērijas bija izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, pārspējot Tallinas "Kalev"/"Audentes" ar 74:63 un "Keila" ar 85:71.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!