Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien izcīnīja trešo uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa trešajā spēlē.

"Ventspils" komanda ar rezultātu 82:80 (17:22, 18:19, 27:22, 20:17) izbraukumā sīvā cīņā pārspēja latvieša Agņa Čavara pārstāvēto Zviedrijas vienību Sēdertaljes "Kings".

Uzvarētājiem ar 19 punktiem izcēlās Folerins Kembels, bet pa 16 punktiem sameta Donalds Simss un Sandis Valters. 11 punkti Mārtiņa Meiera kontā, bet 10 punktus pievienoja Artūrs Bērziņš. Savukārt "Kings" vienībā 20 punktus guva Dino Pita, kamēr Čavars 13 minūtēs guva četrus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Spēles rezultātu ar pustālo metienu atklāja mājinieki, tad ventspilnieks Meiers divas reizes bija precīzs no soda metienu līnijas, bet Sandis Valters ar tālmetienu vadībā izvirzīja "Ventspils" komandu. Turpinājumā mača kontroli pārņēma "Kings" komanda, izvirzoties vadībā ar rezultātu 22:11, kamēr ceturtdaļas noslēgumā Simss un Ronalds Zaķis ar rezultatīviem uzbrukumiem sešus punktus atguva, un pēc desmit spēlētām minūtēm rezultāts bija 17:22.

Otrajā ceturtdaļā Latvijas komanda pietuvojās līdz četru punktu deficītam (25:29), tomēr nākamajās epizodēs atkal veiksmīgāki bija mājinieki, kuri, precīzi uzbrūkot no dažādām distancēm, iekrāja desmit punktu pārsvaru. Puslaika pēdējos uzbrukumus labāk aizvadīja ventspilnieki, un otrā ceturtdaļa noslēdzās ar Valtera caurgājienu – 35:41.

Otrais puslaiks sākās ar četriem Meiera punktu guvumiem, bet pēc Simsa un Kembela metieniem "Ventspils" izvirzījās viena punkta vadībā, tiesa mājinieki uzreiz guva trīs punktus (44:46). Sīva un līdzīga spēkošanās turpinājās, un veiksmīgu trešdaļu ventspilniekiem aizvadīja Kembels. Trešdaļas vidū Kembels un Valters vēlreiz izvirzīja vadībā Latvijas komandu (59:58), bet trešā trešdaļa noslēdzās ar 63:62 "Kings" vienības labā.

Simss pēdējo desmit minūšu sākumā realizēja divus metienus, izvirzot vadībā "Ventspili" ar 66:63. Lai arī mājinieki ātri panāca izlīdzinājumu, tomēr Valters ar tālmetienu un Kembels ātrajā uzbrukumā panāca lielāko pārsvaru ventspilniekiem (73:66). "Kings" basketbolisti nepadevās un prata atkal pietuvoties līdz divu punktu deficītam, bet Kembels ar tālmetienu apturēja pretinieku izrāvienu. Pēc tam trīs punktu gājienu realizēja arī Meiers, bet mājinieki neļāva pretiniekiem laicīgi nodrošināt uzvaru. Pie rezultāta 82:80 Jānis Timma pieļāva kļūdu, saņemot bumbu, un "Kings" devās ātrajā uzbrukumā, taču aizsardzībā ventspilniekiem izdevās divas reizes bloķēt pretinieku metienu un svinēt uzvaru.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā spēlē "Ventspils" savā laukumā ar rezultātu 72:68 uzvarēja latvieša Edgara Jeromanova pārstāvēto Norčēpingas "Dolphins", bet otrajā cīņā izbraukumā ar 89:74 pieveica Somijas komandu Tamperes "Pyrinto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!