Foto: BK Ventspils

"Ventspils" ceturtdien Ogrē iekļuva "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālā.

"Ventspils" izbraukumā svinēja uzvaru pār "Ogri" ar 93:79 (27:24, 24:17, 25:14, 17:24), sērijā līdz trim uzvarām svinot panākumu ar 3-1.

Uzvarētāju labā 22 punktus un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Ivans Gandija-Rosa, 14 punktus guva Artūrs Ausējs, 11 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Emenjuels Vembijs, bet desmit punktus guva Kristaps Mediss.

Mājiniekiem Kristaps Dārgais sakrāja 16 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Viljams Teltons guva 13 punktus un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja.

Ventspilnieki spēli sāka ar 13:3 izrāvienu, šajā laikā realizējot četrus tālmetienus, pusi no kuriem grozā raidīja Ausējs.

Pēc Dārgā divpunktu metiena ogrēniešiem izdevās pietuvoties līdz 17:19, bet 11.minūtē pēc viņa āķa metiena panākt 26:27. Tomēr izlīdzināt rezultātu mājiniekiem nebija lemts, un viņi cīnīsies par bronzas medaļām.

Pirmajā mačā ar 79:76 panākumu guva ogrēnieši, kamēr nākamajos divos dueļos pārāki bija ventspilnieki (91:76 un 94:81).

"Ventspils" bija otra labākā pašmāju komanda Latvijas-Igaunijas līgā un bija brīva no LBL izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, kamēr "Ogres" basketbolisti ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Apvienotajā līgā abas komandas svinēja uzvaras viesos. Ogrē mačs noslēdzās ar 94:88 ventspilnieku labā, bet Ventspilī spēli ar 79:78 uzvarēja ogrēnieši.

Pusfinālā abu komandu ceļi krustojās arī pērn, kad pārāki ar 3-2 bija ventspilnieki.

Otrā pusfinālā tiekas galvaspilsētas komandas "VEF Rīga" un "Liepāja", kur pēc trim dueļiem rezultāts ir 2-1 liepājnieku labā.

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!