Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā spēlējošā "Ventspils" komanda nav pagarinājusi līgumu ar Rihardu Kuksiku, vēsta vienība.

Kuksiks sastāvā tika piesaistīts neilgi pirms sezonas sākuma, lai aizstātu tobrīd savainotos Kristapu Janičenoku un Māri Gulbi. Viņa līgums bija noslēgts līdz 1.decembrim, bet tagad tas nav pagarināts.

Sestdien "Ventspils" "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē ar 81:75 uzvarēja "Valmiera"/ORDO komandu. Pirms šīs cīņas Gulbis jau iesildījās, tomēr laukumā viņš šoreiz vēl neizgāja. Tāpat ārpus pieteikuma bija Janičenoks, kurš pagaidām vēl darbojas saudzīgā režīmā.

Savukārt traumas pašlaik ir senegālietim Čeikam Mbodžam un Andrejam Gražulim. Tāpat sestdienas spēlē savainojumā iedzīvojās Rihards Lomažs.

Kuksiks ventspilnieku rindās LBL turnīrā astoņās spēlēs izcēlās ar vidēji 12,0 punktiem un 3,0 atlēkušajām bumbām, bet Čempionu līgā viņa rēķinā septiņās spēlēs bija vidēji 5,3 punkti un 2,0 bumbas zem groziem.

"Ventspils" komanda ar 11 uzvarām 12 spēlēs ieņem otro vietu LBL kopvērtējumā, savukārt Čempionu līgā septiņās spēlēs gūti trīs panākumi, kas ļauj ieņemt ceturto vietu C grupas kopvērtējumā.

Kuksiks, kuram pašlaik ir 28 gadi, karjeras lielāko daļu pavadījis ārzemju klubos.

Pēc ASV augstskolas absolvēšanas 2011.gadā Kuksiks spēlēja Spānijas augstākās līgas komandās "Valencia Basket" un Sansevastjanas "Lagun Aro", bet 2013.gadā viņš kopā ar Kijevas "Budiveļņik" kļuva par Ukrainas čempionu. Savukārt 2014.gada janvārī basketbolists pievienojās "VEF Rīgas" vienībai, taču Latvijas Basketbola līgas finālsērijā pret "Ventspils" klubu viņš lauza kreiso roku.

Pēc atgūšanās no traumas Kuksiks pievienojās citam Latvijas klubam "Jēkabpils", bet 2014./2015.gada sezonu viņš noslēdza latviešu trenera Ainara Bagatska vadītajā Krievijas klubā "Ņižņij Novgorod", kas tobrīd spēlēja ULEB Eirolīgā. Latvijas basketbolists šajā turnīrā piedalījās septiņas spēlēs, vidēji gūstot 8,4 punktus.

Savukārt iepriekšējās sezonas sākumā Kuksiks pievienojās Rumānijas komandai Pitešti CSU, bet novembrī pārcēlās uz Itālijas augstākās līgas klubu Varēzes "Openjobmetis", kur kopā ar komandu tika līdz FIBA Eiropas kausa finālam.

Kuksiks pārstāvējis Latvijas izlasi 2011. un 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!