Foto: F64
Latvijas basketbola klubs „Ventspils” vienojies ar centra spēlētāju Lauri Blauu par līguma pārtraukšanu, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Savu karjeru Blaus turpinās Igaunijas basketbola līgas komandā „Valga”, kuras galvenais treneris ir Latvijas speciālists Varis Krūmiņš.

„Dažbrīd gadās, ka kāds spēlētājs nevar parādīt visas savas labākās īpašības kādā konkrētā klubā, šoreiz izskatās, ka tas ir noticis ar Lauri un „Ventspils” klubu,” teica „Ventspils” komandas valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. „Tā kā Laurim Ventspilī šis ir pēdējais līguma gads, tad mēs uzskatām, ka turpmākā sadarbība nevar būt produktīva. Līguma pārtraukšana gan nenozīmē, ka Lauris kādu dienu neatgriezīsies „Ventspils” komandas sastāvā. Novēlam Laurim veiksmi viņa sportiskā izaugsmē.”

Blaus „Ventspilij” pievienojās 2009. /2010. gada sezonā. Pagājušās sezonas sākumā tika izīrēts Basketbola klubam „Zemgale”, bet līdz ar Ronalda Zaķa traumu, atgriezās ventspilnieku rindās.

Šosezon Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra sešās spēlēs vidēji viņš vidēji guva septiņus punktus un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas. Savukārt Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijā viņa kontā vidēji 5,2 punkti un 3,4 atlēkušās bumbas.

Vēl FIBA Izaicinājuma kausā viņš nospēlēja četras spēles, kurās vidēji guva 2,3 punktus un izcīnīja 0,5 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!