Foto: F64
Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien FIBA Izaicinājuma kausa otrā posma spēlē izbraukumā ar rezultātu 75:84 (20:27, 14:24, 25:14, 16:19) piekāpās Turcijas vienībai Karšijakas "Pinar".

"Ventspils" komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Donalds Simss, bet 12 punktus pievienoja Artūrs Bērziņš. Vēl 11 punktus guva Mārtiņš Meiers, pa desmit punktiem sameta Folarins Kempbels un Sandis Valters, kamēr Jānis Timma izcēlās ar astoņiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Savukārt uzvarētājiem 16 punktus guva Abduls Aminu, kamēr Roberta Diksona kontā 15 punkti

Līdz ar to tas, vai "Ventspils" iekļūs Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā noskaidrosies pēdējā kārtā, kurā Latvijas komandai izbraukumā būs jātiekas ar Rumānijas komandu "Gaz Metan Medias".

Pirmos punktus spēlē guva mājinieki, kuri iesāka spēli gana aktīvi. Ventspilnieki tomēr uzreiz parādīja, ka spēj tikt galā ar pretinieku presingu un, spēlējot uz groza apakšu, izvirzījās vadībā. Ja zem groza viesi bija nedaudz pārāki, tad ārējā līnijā noteikumus diktēja viesu aizsargs Diksons, gūstot astoņus punktus pirmajās četrās minūtēs. Ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki panāca pat +9 (23:14) pēc Sentjurka un Bukera tālmetieniem un iespaidīga "alley-oop", bet ceturtdaļa noslēdzās ar +7 mājinieku labā (27:20).

Otrā ceturtdaļa iesākās ar mājinieku astoņiem punktiem pēc kārtas divu minūšu laikā, un "Pinar" jau +15 (35:20). Pēc minūtes pārtraukuma Dīblers iemeta savu otro tālmetienu un panāca jau +18, tomēr ventspilnieki metās atspēlēties. Spēles ritējums izlīdzinājās, tomēr tuvāk par 10 punktiem viesiem tikt neizdevās, bet puslaika pārtraukumā BK "Ventspils" devās pie -17 (34:51). Pirmajā puslaikā turki iemeta deviņus no 12 tālmetieniem, bet visvairāk punktus – 11 – guva nigēriešu centrs Abduls Aminu. Ventspilnieku rindās ar septiņiem punktiem rezultatīvākais bija Bērziņš.

Otro puslaiku ventspilnieki iesāka apņēmīgāk, tomēr punkti tika gūti līdzīgā tempā, kā to darīja mājinieki. Tuvojoties ceturtdaļas vidum, precīzi tālmetieni padevās Timmam un Bērziņam, un vairs tikai -11 (47:58). Arī pēc minūtes pārtraukuma Ventspils komandas uzbrukums neapstājās – Meiers un Simss guva vēl piecus punktus un vairs -6 (52:58). Ar tādu pārsvaru arī noslēdzās trešais ceturksnis, un kļuva skaidrs, ka spēles iznākums izšķirsies ceturtajā ceturksnī.

Ceturto ceturtdaļu ar trīs punktu gājienu iesāka Kempbels, bet turpinājums īsti nesekoja – ventspilnieki pārlieku aizrāvās ar metieniem no distances. Mājinieku uzbrukuma smailē izvirzījās Viljams Tomass, panākot +9 turkiem (74:65). Tuvāk par sešiem punktiem Ventspils netika un piedzīvoja zaudējumu ar 75:84.

Šajā mačā "Ventspils" komandai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt viens no vadošajiem garā gala spēlētājiem Ronalds Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!