Foto: F64

Latvijas komanda „VentspilsBaltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla otrajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 63:73 (5:18, 15:16, 22:22, 21:17) piekāpās Lietuvas klubam Viļņas „Lietuvos rytas”, piedzīvojot zaudējumu sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2.

„Ventspils” komandā rezultatīvākais aizvadītajā mačā bija Stīvens Grejs, kurš guva 14 punktus, kamēr Artūrs Bērziņš pievienoja 11 punktus. Tikmēr uzvarētājiem pa 14 punktiem sameta Jons Valančūns un Mingaugs Katelins.

Pusfinālā „Lietuvos rytas” spēkosies ar citu Latvijas klubu „VEF Rīga”, kas savā ceturtdaļfināla sērijā ar 2-1 pārspēja Armanda Šķēles pārstāvēto Tallinas „Kalev/Cramo” vienību.

Spēles rezultātu trešajā minūtē atklāja viesi, bet ventspilnieki pirmos punktus guva tikai divas minūtes vēlāk, kad divus precīzus soda metienus realizēja Artūrs Bērziņš, panākot 2:6. Brīdi vēlāk Bērziņš bija precīzs vēlreiz, bet ceturtdaļas beigas atkal sekmīgāk nospēlēja lietuvieši, veicot izrāvienu 12:1. Tādejādi pēc pirmajām desmit minūtēm „Ventspils” zaudēja ar 5:18.

Otrajā ceturtdaļā ventspilnieku deficīts pieauga līdz -15, kad no Kurzemes kluba klusuma periodu uzbrukumā pārtrauca Grejs – 8:20. Pamazām „Ventspils” punkti sāka krāties arvien aktīvāk, taču būtiski nemazinājās arī viesu rezultativitāte. Puslaika pārtraukumā ventspilnieki devās ar 14 punktu deficītu (20:34).

Otrais puslaiks iesākās līdzīgā cīņā. Pēc Bērziņa, Mārtiņa Meiera, Greja aktivitātēm ventspilnieki nedaudz pietuvojās, tomēr nedaudz pavirša spēle aizsardzībā liedza pietuvoties vēl tuvāk – pārāk viegli pretinieka guva punktus no groza apakšas, turklāt bija precīzi arī no tālās distances. Pēc trešās ceturtdaļas 14 punktu deficīts saglabājās (42:56).

Epizodiski ar precīziem tālmetieniem izcēlās Grejs, tomēr lielas problēmas radās ar viesu līdera Valančūna neitralizāciju. Pēc Abernetija tālmetiena ventspilniekiem izdevās pietuvoties desmit punktu attālumā (52:62), bet Jangs pievilka līdz -8. Vēlāk Zaķis eleganti apspēlēja Valančūnu, taču Ronalds nesavaldījās, saņemot tehnisko piezīmi, kas viņam bija piektā. Lai arī vēl pēc tam ventspilnieki spēja pietuvoties sešu punktu attālumā, laika, lai noķertu pretiniekus, nepietika, tādejādi tika piedzīvots zaudējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!