Foto: F64

"Ventspils" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē piedzīvoja neveiksmi.

Ventspilnieki viesos ar rezultātu 94:101 (25:35, 28:23, 22:24, 19:19) piekāpās regulārā čempionāta uzvarētājai Slobožanskas "Prometey".

Viesu rindās Ivans Gandija-Rosa ar 32 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija rezultatīvākais, kamēr vēl 15 punktus pievienoja Guntis Sīpoliņš.

Uzvarētāju panākumu sekmēja Dalenta Stīvenss, kurš izcēlās ar 24 punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

"Ventspils" ar 19 uzvarām 30 spēlēs ir piektā un, neatkarīgi no ieņemtās vietas regulārā turnīra noslēgumā, "play-off" pirmajā kārtā tiksies ar Tartu basketbolistiem. "Prometey" ar bilanci 29-1 ir pārliecinoša līdere un krietni pirms regulārā čempionāta beigām nodrošināja sev pirmo vietu.

26.novembrī Ventspilī notikušajā mačā uzvarēja Ukrainas klubs - 90:83.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!