Foto: AFI
Dažādos vērienīgos olimpiskā centra "Ventspils" infrastruktūras uzlabošanas projektos tiks investēti kopumā vairāk nekā 2,6 miljoni eiro, - to paredz Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijā un uzņēmuma dalībnieku sapulcē apstiprinātais olimpiskā centra budžets šim gadam.

Kā aģentūru LETA informēja olimpiskā centra "Ventspils" mārketinga menedžeris Raitis Roze, līdz ar budžeta apstiprināšanu uzņēmuma speciālisti var sākt realizēt dažādus vērienīgus infrastruktūras uzlabošanas projektus.

Liela daļa investīciju tiks ieguldīta basketbola hallē. Pilsētas attīstības komisija pagājušajā nedēļā apstiprināja ieceri par basketbola halles tribīņu remontu, piesaistot tribīņu izgatavotājfirmu un paredzot to ritošās daļas sakārtošanu, kā arī tribīņu saplākšņu un krēslu nomaiņu. Darbus paredzēts sākt augustā.

Paredzēts iegādāties arī jaunu basketbola halles sporta spēļu tablo, kas nepieciešams, lai varētu atainot spēļu rezultātus atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem. Tablo būs izmantojams arī kā liels video ekrāns kultūras pasākumu norises atspoguļošanā. Tablo plānots uzstādīt līdz septembrim. Līdz ar tablo tiks iegādāts arī papildu aprīkojums kvalitatīvākai spēļu norises nodrošināšanai - piemēram, bezvada tiesnešu svilpju sistēma ar iespēju apstādināt galveno spēļu pulksteni pēc signāla izdarīšanas.

Notiks arī basketbola halles spēļu zāles grīdas seguma nomaiņa, ieklājot jauno grīdu atbilstoši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) prasībām.

Šī gada darba kārtībā plānota arī vieglatlētikas stadiona mīkstā seguma nomaiņa, vieglatlētikas manēžas mīkstā seguma virskārtas nomaiņa un vieglatlētikas inventāra iegāde kārtslēkšanai un augstlēkšanai.

Šogad paredzēta arī saliekamo tribīņu iegāde. Pārvietojamās tribīnes paredzētas 1000 vietām, tās būs cinkotas, bet tribīņu krēsli būs ar atzveltnēm. Tā kā tribīnes būs pārvietojamas, tās varēs izmantot ne tikai liela mēroga sporta sacensību, piemēram, "Ghetto games", norisē, bet arī dažādu pilsētas kultūras pasākumu laikā - jūras svētkos, pilsētas svētkos u.tml. Tribīnes plānots iegādāties līdz jūnija vidum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!