Foto: F64

Latvijas vicečempione "Ventspils" sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 84:69 (21:26, 21:17, 23:10, 19:16) uzvarēja "Jūrmalu".

Uzvarētājiem pa 15 punktiem guva Aigars Šķēle un amerikānis Emanuēls Ubilla, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles un septiņas kļūdas. Savukārt 14 punkti lietuvietim Juļam Jucikam, bet ar 12 punktiem atzīmējās Veslijs Brusevics. Labākais zem groziem "Ventspils" rindās bija Ronalds Zaķis, kuram 11 atlēkušās bumbas un septiņi punkti.

Tikmēr laukuma saimniekiem produktīvākais bija lietuvietis Deniss Krestiņins, kuram 14+13, četras pārtvertas bumbas un trīs bloķēti metieni. Savukārt Edgaram Jeromanovam 12 punkti, Ervīns Jonāts iemeta 11, bet Kristaps Pļavnieks desmit punktus.

"Jūrmalas" basketbolisti pirmos 15 punktus guva ar metieniem aiz tālmetienu līnijas, kas pirmajās četrās minūtēs ļāva iekrāt jau astoņu punktu pārsvaru (15:7). Lai gan pirmo ceturksni jūrmalnieki uzvarēja ar 26:21, tomēr bažas radīja kūrortpilsētas līdera Jeromanova ceturtā personīgā piezīme.

Otrajā ceturksnī "Ventspils" spēja pārņemt vadību, bet pārtraukumā komandas devās ar rezultātu 43:42 "Jūrmalas" labā. Otrā puslaika sākums krietni veiksmīgāks bija kurzemniekiem, kuri guva desmit bezatbildes punktus, turklāt trešajā ceturtdaļā piekto piezīmi nopelnīja Jeromanovs.

Pirms ceturtā ceturkšņa "Ventspils" atradās vadībā ar 65:53, bet noslēdzošās ceturtdaļas sākumā "Jūrmalas" basketbolisti pievilka līdz mīnus septiņiem punktiem (58:65), taču lielāka pakaļdzīšanās nesekoja, līdz ar to uzvaru svinēja Ventspils basketbolisti.

"Ventspils" ir šī brīža LBL līdere, jo guvusi uzvaras visās septiņās spēlēs, bet tai ar pieciem panākumiem piecās cīņās uz papēžiem min "Ogre". Tikmēr "Jūrmala", kas pirms sezonas piedzīvoja pamatīgas izmaiņas, guvusi trīs uzvaras sešos mačos.

Abas vienības savstarpēju maču aizvadīja jau šī mēneša sākumā, kad "Ventspils" savā laukumā bija pārāka ar 85:70.

Šonedēļ "Ventspils" savā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas trešajā spēlē ar 78:77 apspēlēja Francijas čempionus Šalonas pie Sonas "Elan", turklāt Šķēle iekļuva kārtas simboliskajā pieciniekā, kamēr jūrmalnieki pirmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā ar 82:64 pārliecinoši pieveica citu Latvijas komandu "Betsafe"/"Liepāja".

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir septiņas uzvaras septiņos mačos, bet ar piecām uzvarām piecās cīņās seko "Ogre. Trešo vietu ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kamēr "Jūrmalai" ir trīs uzvaras sešos mačos.

Pirmajam četriniekam ar divām uzvarām sešās spēlē seko "Jēkabpils", vienu panākumu četros mačos guvusi "Valka"/"Valga", kamēr "Betsafe"/"Liepāja" un "Latvijas Universitātes" rēķinā ir viena uzvara piecās cīņās, bet "Valmiera"/ORDO noslēdz tabulu ar vienu panākumu sešos dueļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!