Foto: F64
Basketbola klubs "Ventspils" parakstījis vienošanos ar amerikāņu saspēles vadītāju Lorenco Viljamsu, kurš komandai pievienosies augusta vidū, informē "Ventspils".

Viljamss ir jau pabijis Ventspils pilsētā, tiesa pretinieku komandā, kad FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā cīnījās Ungārijas "Atomeromu" komandā.

Lorenco Viljamss dzimis 1984. gadā Arkanzasā. Savu basketbolista karjeru uzsācis koledžā, kur no 2003. līdz 2007. gadam NCAA cīnījies RICE universitātes rindās.

Pēc koledžas absolvēšanas devies uz Eiropu, lai pievienotos Vācijas komandai "Groer Recycling Weisessenhorn". Sezonas vidū pāriet uz Slovākijas klubu "Pezinok", kurā pavada arī nākamo sezonu un kļūst par Slovākijas čempionu. 2009./2010. gada sezonu aizvada Vācijā, spēlējot Bundeslīgā, kur pārstāv "LTi 46ers" komandu, bet nākamā sezonā dodas uz Ungāriju, lai pievienotos "ZTE KK" komandai, sezonas vidū pārceļas uz Ukrainas "Khimik" komandu. Pēdējās divas sezonas no 2011. - 2013. gadam pavada Ungārijas klubā "Atomeromu".

Viljamss pēdējo sezonu "Atomeromu" rindās aizvadījis 41 spēli, vidēji laukumā pavadot 33 minūtes, gūstot 15 punktus, iegūstot 4 atlēkušās bumbas un 6 reizes rezultatīvi asistējot.

"Viljamss mums ir zināms spēlētājs, esam viņu redzējuši Ventspilī, kad Eiropas Izaicinājuma kausā tikāmies ar "Atomeromu" komandu. Spēlētājs atstāja patīkami labu iespaidu par sevi. Mēs meklējām saspēles vadītāju, kurš varētu labi organizēt spēli, kā arī būt pietiekami stiprs, lai spēlētu aizsardzībā pret fiziski stipru pretinieku," saka "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. "Šobrīd esam centra spēlētāja meklējumos, kā arī neskaidra situācija vēl ir ar Jāni Timmu. Redzēsim kā viņam veiksies NBA Vasaras līgā, pēc tam sapratīsim vai Jānis atgriezīsies pie mums vai nāksies meklēt papildinājumu arī viņa pozīcijā."

Basketbola klubs "Ventspils" gatavošanos nākamai 2013./ 2014. gada sezonai uzsāks 24. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!