Foto: FIBA Europe
Latvijas basketbola vicečepioni "Ventspils" noslēdzis vienošanos ar 22 gadus jauno Horvātijas basketbolistu – spēka uzbrucēju Tomislavu Gabriču. Līgums ir noslēgts līdz sezonas beigām ar pārbaudes laiku līdz 2017.gada 30.decembrim, informē "Ventspils".

203 cm garais basketbolists ir dzimis Horvātijas pilsētā Šibenikā. Šajā pilsētā Gabričs uzsāka savas profesionālā sportista gaitas, spēlējot vietējā basketbola komandā. Kopš 2011. gada ir bijis iekļauts visās Horvātijas jaunatnes izlasēs, startējot Eiropas un pasaules čempionātos, tiekot pie divām zelta, sudraba un bronzas godalgām.

Divas sezonas aizvadīja Horvātijas kluba KK "Cibona", bet 2015./2016. gadā pārcēlās uz Serbiju, kur spēlēja "Metalac Farmakom Valjevo" komandā. Pērn Tomislava Gabriča ceļš veda uz Rumāniju, kur kļuva par vietējās komandas "BCM U Pitesti" spēlētāju. Šo sezonu Gabričs iesāka Turcijas klubā "Yesilgiresun Belediye".

Tomislavs Gabričs ir jau ieradies Ventspilī un aizvadījis vairākus treniņus kopā ar komandu. BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics norāda, ka jauno komandas spēlētāju plānots izmantot gan 3., gan 4. numura pozīcijās. Pirmo spēli Gabričs Ventspils formā aizvadīs trešdien, 29.novembrī, kad BK "Ventspils" ar izbraukuma spēli viesosies Jēkabpilī, kur "Olybet" LBL ietvaros tiksies ar vietējo basketbola klubu.

BK "Ventspils" tā būs pirmā spēle pēc ilgāka pārtraukuma gan Latvijas, gan Eiropas turnīros, jo aizvadītās nedēļās nacionālās valstsvienības gatavojās 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm. Latvijas nacionālajā izlasē Ventspili pārstāvēja Aigars Šķēle un Ingus Jakovičs. Arī viņi ir atgriezušies Ventspilī, aizvada treniņus ar komandu un ir gatavi doties laukumā spēlē pret BK "Jēkabpili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!