Foto: DELFI
Latvijas basketbola kluba "Ventspils" amerikāņu aizsargs Folarins Kempbels, kurš komandai bija pievienojies uz pārbaudes laiku, noslēdzis vienošanos ar klubu līdz šīs sezonas beigām, informē "Ventspils".

Kempbela pārbaudes laiks bija trīs spēlēs, kurās pierādīja, ka labi iekļaujas komandas sastāvā un var kļūt par vienu no komandas līderiem, norāda "Ventspils".

Folarins Kempbels pievienojās komandai 2. novembrī un jau nākamajā dienā devās laukumā pret Igaunijas klubu "TTU" Baltijas Basketbola līgā. Pirmajā spēlē Kempbels izcēlās ar 9 punktiem, 5 atlēkušajām bumbām un rezultatīvu piespēli. Jau pēc pāris dienām iemēģināja savus spēkus FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa spēlē pret Norčepingas "Dolphins", kurā Kempbels atkal guva 9 punktus, izcīnīja 7 atlēkušās bumbas, 2 reizes rezultatīvi piespēlēja, bet ļoti daudz kļūdījās - 8 reizes.

Pēc spēles preses konferencē Roberts Štelmahers atzina, ka, neskatoties uz daudzām Kempbela kļūdām, viņš ir labs spēlētājs, lielisks palīgs laukumā jaunajiem spēlētājiem, kurš izkārtos viņiem labas spēles situācijas, gūstot rezultatīvus punktus. "Kempbels komandā ievieš enerģiju un stabilitāti. Manā vērtējumā viņš ir labs spēlētājs, kurš arī citus komandas biedrus padarīs labākus gan kā spēlētājus, gan arī kā personības. Kempbels ir daudzpusīgs spēlētājs, var ne tikai gūt punktus un novadīt spēli, bet pietiekoši labi darbojas aizsardzībā, izcīna atlekušās bumbas un neskopojas ar rezultatīvām piespēlēm", tā Roberts Štelmahers par savas komandas jauno papildinājumu.

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas spēlē pret "Liepāja/Triobet" komandu Kempbels ieguva arī Ventspils skatītāju atzinību, kas neskopojās ar aplausiem par skaistām spēles epizodēm. Un tādu nebija mazums, jo Kempbela kontā 17 punkti, 3 atlēkušās bumbas un 1 rezultatīva piespēle.

Kempbels kopā ar komandu šobrīd atrodas Somijas pilsētā Tamperē, kur šovakar laukumā dosies FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa ietvaros pret vietējo "Pyrinto" komandu.

Komandai vēl aizvien nevarēs palīdzēt tās kapteinis Akselis Vairogs, kurš gan strauji atlabst, tomēr tuvākajās nedēļas laukumā nedosies, kā arī Andrejs Gražulis, kurš atveseļojas pēc operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!