Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" trešdien piekāpās Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) ceturtdaļfināla kārtas atbildes spēlē, mājās ar rezultātu 90:112 (11:34, 24:30, 25:23, 30:25) atzīstot "Bahčešehir Koleji" vienības pārākumu.

Tādējādi pusfinālā iekļuva "Bahčešehir Koleji" vienība, kas pirmajā mačā Stambulā bija pārāka ar rezultātu 78:77. Pāra uzvarētājs tika noskaidrots divu spēļu summā.

Viesi jau no spēles pirmās minūtes demonstrēja sev tipisko individuālo basketbolu, taču šoreiz Turcijas komanda grozam uzbruka ar apbrīnojamu metienu precizitāti. Treja Goldena un Dvaita Hārdija centieni ļāva "Ventspils" pretiniekiem pirmajā desmitminūtē uzvarēt ar rezultātu 34:11.

Spēles garšu uzbrukumā ventspilnieki sajuta otrajā ceturtdaļā, tomēr ieskrējušos "Bahčešehir" vilcienu vairs nebija iespējams apturēt, viesu līderiem realizējot neskaitāmus sarežģītus metienus. Tempu turēja līdzi arī "Ventspils", kura atlikušajā spēles gaitā pat uzvarēja, tomēr pietuvoties diži tuvāk par 20 punktu deficītu mājinieki nespēja.

Brīžiem neticamu sniegumu rādīja Trejs Goldens, kurš sakrāja 41 punktu un 11 rezultatīvas piespēles. Saspēles vadītājs trāpīja deviņus no 12 divpunktu metieniem, kā arī septiņus no 13 tālmetieniem. Viesu komanda trāpīja 59,2% divpunktu metienu (29/49), kā arī 53,9% trīspunktniekus (14/26).

Mājinieku labā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Timotijs Šortss, kura kontā arī deviņas piespēles, bet 19 punktus sakrāja Raiens Luters.

Tādējādi no starptautiskiem turnīriem šosezon izkritušas visas Latvijas basketbola komandas. Neviena Latvijas vīriešu basketbola komanda kāda turnīra labāko astotniekā nebija piedalījusies kopš 2012. gada, kad "Ventspils" sasniedza FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālu.

Turcijas vienība pusfinālā tiksies ar Orhūsas "Bakken Bears" komandu no Dānijas, kas divu spēļu summā pieveica Minskas "Cmoki", kurā par trenera asistentu strādā bijušais Latvijas izlases basketbolists Edmunds Valeiko.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no olimpiskā centra "Ventspils", kurā var lasīt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!