Foto: DELFI

Latvijas klubs "Ventspils" pirmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla spēlē pirmdien izbraukumā ar rezultātu 61:64 zaudēja latviešu basketbolista Armanda Šķēles pārstāvētajai Igaunijas komanda Tallinas "Kalev"/"Cramo", vēsta kluba mājaslapa internetā.

Ventspilnieku rindās ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Folarins Kempbels, bet desmit punktus pretinieku grozā sameta Donalds Simss. Uzvarētājiem labākais bija Tajs Ebots ar 15 punktiem.

Abu komandu atbildes spēle ceturtdien notiks Ventspilī. Finālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.


Jau no spēles sākuma ventspilnieki izvirzījās vadībā un pakāpeniski sāka palielināt savu pārsvaru. Viesu uzbrukumā dominēja dažādība, punktus gūstot gan no groza apakšas, gan ar metieniem no distances, kamēr Tallinas klubs vairāk paļāvās uz basketbolistu individuālo meistarību, ar ko nereti bija par maz. Ceturtdaļas vidū Kempbels iemeta savu otro tālmetienu un panāca +7 (14:7), drīz vien iemetot arī trešo. Timma divas ar pusi minūtes līdz ceturtdaļas beigām panāca +10 (22:12), tomēr mājinieki, lielākoties pateicoties Armanda Šķēles aktivitātēm, spēja pietuvoties līdz piecu punktu deficītam (19:24).

Otro ceturtdaļu nedaudz veiksmīgāk iesāka mājinieki, tomēr ātri vien Ventspils atguva spēles pavedienu. Lai gan neviena no komandām nespīdēja ar rezultativitāti, tomēr ventspilnieki prata palielināt pārsvaru līdz pat divciparu skaitlim. Puslaika beigām tuvojoties, viesu uzbrukumi apsīka, turpretī mājinieki aizvien vairāk sāka spēlēt izteiktāku komandas basketbolu, kas arī deva jūtamu rezultātu un līdz ar pirmā puslaika beigām vadību Tallinas klubam ieguva Kīts Makleods.

Visa trešā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, punktu starpībai svārstoties ap trīs punktiem. Komandas apmainījās gan iespaidīgiem uzbrukumiem, gan labu aizsardzības spēli. Pirms ceturtās ceturtdaļas mājinieki bija vadībā ar divu punktu pārsvaru (52:50). Izšķirošo ceturksni abas komandas iesāka ar divu minūšu klusumu, negūstot ne punkta. Pēc Timmas un Dorbeka precīzajiem metieniem mājinieki ieguva četru punktu vadību, bet turpinājumā fināla tīkotājiem atkārtoti radās grūtības noslēgt uzbrukumu ar grozu gūšanu. Minūti līdz ceturtdaļas beigām Vairogs aizmeta garām gandrīz brīvu tālmetienu pie -5, pie šodienas mača ritējuma ventspilniekiem neatstājot daudz izredžu uz uzvaru. Atlikušajā laikā viesi nespēja būtiski mainīt mača iznākumu, Tallinas "Kalev/Cramo" izcīnot uzvaru ar 64:61.

Šķēle Tallinas komandā laukumā pavadīja 27 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un pieļāva trīs kļūdas.

Otrā pusfināla pārī spēkosies vēl viens Latvijas klubs "Barons kvartāls" un Lietuvas komanda "Prienai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!