Basketbola klubs "Ventspils" trešdien savās mājās pieveica "VEF Rīga" komandu, "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā panākot rezultātu 1-1.

"Ventspils" ļoti rezultatīvā un atklātā spēles manierē aizvadītā mačā uzvarēja ar rezultātu 93:88 (22:23, 26:19, 21:22, 24:24).

Abas komandas spēles pirmajās minūtēs bieži tika pie sekmīgiem metieniem soda laukumā. Lai gan Aurims Majausks – kurš atgriezās ierindā pēc saslimšanas – uz brīdi panāca ventspilniekiem vadību (13:11), lielāko daļu pirmās ceturtdaļas mājinieki bija iedzinēju lomā.

Tas izmainījās otrajā ceturtdaļā. Laukumā turpinot valdīt atklātam basketbolam, "Ventspils" bija vadībā puslaika noslēdzošās septiņas minūtes un 40 sekundes. "Vefiņš" vairāk izcēlās atlēkušo bumbu savākšanā, bet mājinieki veiksmīgi realizēja tālmetienus (8/19), 14 punktus puslaikā sakrājot Lerijam Tomasam.

Tomass otrā puslaika ievadā jau panāca deviņu punktu pārsvaru. Ventspilnieki lielāko daļu ceturtdaļas arī uzturēja pietiekami lielu pārsvaru. Taču pašu pieļautās kļūdas un Džeilena Railija desmit punktu sērija uz brīdi sadeldēja pārsvaru līdz 65:64. Ceturtdaļas izskaņā Linards Jaunzems un Nikolajs Zotovs ātrajos uzbrukumos gan atjaunoja piecu punktu lielu vadību.

Ceturtajā ceturtdaļā vadzis uz brīdi lūza. Pirmos draudus ar diviem tālmetieniem pēc kārtas radīja Kristers Zoriks (75:74), bet piecas minūtes līdz spēles beigām Vitālijs Zotovs ar pustālo metienu atguva VEF komandai vadību (77:78). Atlikušās minūtes notika vairākas vadības maiņas līdz Kristaps Mediss spēles pēdējā minūtē pēc acīgas Denisa Krestiņina piespēles ar tālmetienu panāca rezultātu 89:85. Ventspilnieki realizēja atbildīgus soda metienus un pārsvaru vairs neatdeva.

Laukuma saimnieku labā 19 punktus sakrāja Tomass, ar 17 punktiem atzīmējās Linards Jaunzems, bet 13 punkti un sešas atlēkušās bumbas Krestiņina kontā. Viesu rindās 27 punktus sakrāja Zoriks, ar 23 punktiem piebalsoja Railijs, bet 11 punkti un 13 atlēkušās bumbas (no kurām astoņas bija uzbrukumā) Aleksandra Madsena rēķinā.

Sērijas trešā spēle sestdien norisināsies "Rimi" Olimpiskajā centrā Rīgā. Duelis norisinās līdz četrām uzvarām.

Bronzas sērijā pēc sērijas pirmās spēles basketbola klubs "Ogre" ar 1-0 ir vadībā pret "Latvijas Universitāte" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!