Foto: F64

Latvijas komandas "Ventspils" un "Jēkabpils" piektdien izcīnīja panākumus Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlēs.

Pagājušās sezonas turnīra spēcīgākā komanda "Ventspils" ar 96:66 (24:8, 21:22, 27:17, 24:19) savā laukumā uzveica Kazahstānas komandu Atirau "Barsi", kuras rindās spēlē Reinis Strupovičs.

Uzvarētājiem pa 14 punktiem guva Jānis Timma un Akselis Vairogs.

Tāpat šajā mačā "Ventspils" sastāvā debitēja amerikāņu spēka uzbrucējs Džerajs Grānts, kurš sešu nospēlēto minūšu laikā guva vienu punktu un nopelnīja piecas piezīmes.

Tikmēr Strupovičs nopelnīja piecas minūtes, atzīmējoties vien ar vienu kļūdu.

Abām vienībām šī bija otrā tikšanās reize šajā sezonā. Oktobra sākumā "Ventspils" sagrāva viesus no Kazahstānas ar rezultātu 71:47. "Barsi" visus BBL mačus aizvada izbraukumā.

Vēl vienā B apakšgrupas mačā piektdien Lietuvas vienība Ķēdaiņu "Ņevežis" ar 99:66 (28:19, 18:13, 27:20, 26:24) izbraukumā pārspēja "Parnu" komandu no Igaunijas.

B apakšgrupas kopvērtējumā tagad "Ventspils" un "Ņevežis" vienībām ir pa sešām uzvarām septiņās spēlēs, kas dod pirmās divas vietas. Savukārt "Barsi" vienība sešos mačos tikusi pie trim panākumiem, kas dod stabilu ceturto vietu.

Savukārt "Jēkabpils" basketbolisti ar 88:60 (22:20, 18:20, 17:7, 31:13) savā pilsētā uzveica Rakveres "Tarvas" komandu no Igaunijas, ko pārstāv Latvijas basketbolisti Māris Ļaksa un Juris Umbraško.

Ja vēl pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts, otrajā cīņas daļā mājinieki bija ievērojami labāki.

Uzvarētājiem pa 19 punktiem guva amerikāņu leģionāri Trojs Bārnīss un Kemerons Randerss, bet ar 15 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām atzīmējās Jānis Pozņaks.

"Jēkabpils" sastāvā šajā mačā ar deviņiem punktiem atgriezās Jurijs Aleksejevs, kurš vēl ceturtdien aizvadīja BBL maču Igaunijas vienības Valgas "Maks&Moorits" rindās.

Ļaksa nospēlēja 23 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus un izcīnīja trīs bumbas zem groziem, bet Umbraško 24 minūšu laika sameta piecus punktus.

Klubi savā starpā tikās sezonas pirmajā spēlē, kurā Latvijas komanda izbraukumā piekāpās "Tarvas" basketbolistiem ar 73:74.

Latvijas komandas "Valmiera" un "Jēkabpils" A apakšgrupā izcīnījušas pa trim uzvarām sešās spēlēs, kas tām dod trešo un ceturto vietu kopvērtējumā.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!