"Ventspils" un "Jūrmalas" komandas sestdien jau prognozējami izcīnīja ļoti pārliecinošas uzvaras "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs.

"Ventspils" ar rezultātu 78:52 (24:8, 21:9, 22:14, 11:21) viesos neatstāja cerības uz panākumu "Betsafe"/"Liepāja" komandai.

Jau pēc pirmās ceturtdaļas ventspilniekiem bija 16 punktu pārsvars un turpinājumā viņi tikai to audzēja.

Uzvarētājiem 14 punktus iemeta lietuvietis Juļs Juciks, bet 12 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Ronaldam Zaķim.

Šajā mačā "Ventspils" rindās pēc ilgas traumas ārstēšanas laukumā atgriezās Rihards Lomažs, kurš vēl pagājušajā gadā pārrāva ceļgala krusteniskās saites.

Tikmēr liepājniekiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Kenets Brauns.

Kā vēstīts, trešdien ventspilnieki aizvadīja otro maču Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, izbraukumā ar 80:87 piekāpjoties Lietuvas klubam Klaipēdas "Neptūnas" un ciešot pirmo zaudējumu sezonā.

Tikmēr vēl vienā mačā "Jūrmala" savā laukumā ar 103:58 (26:13, 21:10, 34:24, 22:11) sagrāva "Valmiera"/ORDO basketbolistus.

Uzvarētājiem pa 14 punktiem iemeta Ervīns Jonāts un Mārcis Saulītis, kamēr 12 punkti bija Edgaram Jeromanovam.

Savukārt Valmieras komandā ar 15 punktiem izcēlās Eduards Hāzners, kamēr ar 13 punktiem un deviņiem izprovocētiem pārkāpumiem atzīmējās pieredzējušais Jānis Kaufmanis.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" tagad ir sešas uzvaras sešos mačos, bet ar piecām uzvarām piecās cīņās seko "Ogre. Trešo vietu ar divām uzvarām trijās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kamēr "Jūrmalai" ir trīs uzvaras piecos mačos.

Pirmajam četriniekam ar vienu panākumu trijos mačos seko "Valka"/"Valga", kamēr "Latvijas Universitātei" (LU) un "Betsafe"/"Liepāja" ir viena uzvara četrās spēlēs, "Valmiera"/ORDO guvusi vienu panākumu sešos dueļos, bet "Jēkabpils" zaudējusi visās četrās cīņās.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" – divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!