Foto: F64

Graujošus panākumus "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien guva vicečempioni "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet" vienība.

"Ventspils" ar rezultātu 98:34 (24:15, 23:8, 24:4, 27:7) izbraukumā sagrāva "Latvijas Universitāti" (LU).

Ventspilniekiem 17 punktus iemeta amerikānis Villijs Dīns, pa 15 punktiem sameta viņa tautieši Alans Viginss un Deriks Nikss. Savukārt ar 13 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Artjoms Butjankovs.

Tikmēr LU rindās rezultatīvākais ar septiņiem punktiem bija Dmitrijs Brizgalovs.

Zīmīgi, ka šī LU komandai bija otrā graujošā neveiksme pēc kārtas, jo trešdien tā ar 49:98 kapitulēja arī Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga". Savukārt "Ventspils" vien piektdien savu skatītāju priekšā ar 108:66 pārspēja "Jelgavas" basketbolistus.

Savukārt "Liepāja"/"Triobet" ar 103:66 (23:14, 32:12, 18:18, 30:22) arī viesos sagrāva "Barons"/LDz spēlētājus.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem atzīmējās Deivids Hikss, ar 16 punktiem un septiņām bumbām zem groziem atzīmējās Jānis Antrops, bet pa 14 punktiem sameta Klāvs Čavars un Kristofers Ričardss.

Tikmēr rīdziniekiem ar 13 punktiem palīdzēja Džeisons Kalists.

"Barons"/LDz komanda zaudēja jau piektajā spēlē pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka "Jūrmala"/"Fēnikss" sestdien ar 87:63 pieveica tiešo konkurenti "Jēkabpils" un nodrošināja piekto vietu regulārā čempionāta kopvērtējumā, tādējādi kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Par sesto vietu kopvērtējumā un pēdējo ceļazīmi turpina cīnīties "Jēkabpils" basketbolisti, kuriem jāuzvar visās četrās atlikušajās spēlēs. Pērnās sezonas bronzas medaļniekiem uzdevums nav neiespējams, jo atlikušajās spēlēs jātiekas ar komandām, kas turnīra tabulā atrodas zemāk. Ja jēkabpilieši piedzīvos zaudējumu, "play-off" iekļūs "Valka"/"Valga", kas jau regulāro sezonu ir noslēgusi.

LBL turnīra tabulā līdere ar 26 uzvarām 32 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO, uz otro pozīciju ar 25 uzvarām 32 spēlēs pakāpusies "Ventspils", bet pērnā gada čempione "VEF Rīga" ar 14 uzvarām 18 spēlēs ir trešā.

Tikmēr 22 uzvaras 32 mačos ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, bet piekto vietu ar 20 uzvarām 35 spēlēs ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss". Sestajā pozīcijā ar 11 panākumiem 20 mačos atrodas "Valka"/"Valga", bet 16 panākumi 32 cīņās ir "Jēkabpils" rēķinā.

Savukārt 11 uzvaras 33 spēlēs ir "Barons"/LDz komandai, "Jelgavai" ir deviņi panākumi 33 mačos, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir tikusi pie septiņām uzvarām 33 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Latvijas Universitāte" ar pieciem panākumiem 32 cīņās.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!