Foto: ""Purina"

"Ventspils" un "Ogres" komandas piektdien svinēja pārliecinošas uzvaras "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlēs.

Ogrēnieši viesos ar rezultātu 102:79 (25:14, 28:20, 29:21, 20:24) apspēlēja Jura Umbraško vadīto Rakveres "Tarvas" vienību.

Latvijas komandā ar 21 punktu izcēlās Rinalds Sirsniņš, 19 punkti bija Džeimsam Beitmonam, 17 punktus guva Rihards Zēbergs, 12 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Kristapam Dārgajam, bet desmit punkti un astoņas bumbas zem groziem - Kasparam Bērziņam.

Mājiniekiem pa 18 punktiem guva Egerts Hallers un Tomass Hamiltons.

"Ogre" ir uzvarējusi visās 13 šīs sezonas spēlēs. Septiņos izbraukuma mačos ogrēniešu aktīvā ir uzvara gan pār Igaunijas spēcīgāko vienību Roberta Štelmahera trenēto Tallinas "Kalev"/"Cramo", gan pār "Ventspili". Pēdējie divi panākumi gan svinēti savā laukumā, turklāt ļoti pārliecinoši. Ar 100:66 sagrauta Valgas/Valkas vienība, bet pēdējā mačā sestdien ar 102:68 - "Liepāja". Ar bilanci 13-0 "Ogre" apsteidz arī otru vienību, kas šosezon līgas mačos vēl nav zaudējusi, - "VEF Rīga" klubu, kas uzvarējis par vienu cīņu mazāk.

"Tarvas" ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem sesto vietu turnīra tabulā. Pēdējās piecās cīņās Rakveres vienība ir svinējusi trīs uzvaras, kā arī viesos pagarinājumā ar 75:76 piekāpusies "Jūrmala"/"Betsafe" komandai. Apspēlētas gan atpalicēju komandas - Valgas klubs un "Latvijas Universitāte" -, kā arī kaimiņi turnīra tabulā Raplas "Avis Utilitas".

Vienības divreiz tikušās Baltijas Basketbola līgas mačos 2016./2017.gada sezonā. Pirmo spēli viesos ogrēnieši pārliecinoši vinnēja ar 101:79, bet atbildes mačā Ogrē, mājiniekiem esot vadībā ar 61:46, saplīsa groza vairogs. To nevarēja operatīvi nomainīt, un mājiniekiem tika piešķirts 0:20 zaudējums.

Savukārt ventspilnieki savā laukumā ar rezultātu 109:71 (28:22, 31:18, 27:11, 23:20) guva virsroku pār "Valga-Valka"/"Maks&Moorits".

Kurzemniekiem pa 15 punktiem guva Kristaps Ķilps un Ronalds Zaķis, pa 14 punktiem bija Mārim Gulbim un Raienam Luteram, bet pa desmit - Jānim Bērziņam un astoņas rezultatīvas piespēles atdevušajam Timotijam Šortsam.

Viesiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Emīls Krūmiņš.

"Ventspils" šajā sezonā 11 līgas spēlēs uzvaru svinējusi deviņās no tām, ieņemot trešo vietu. Pagaidām zaudēts tikai abām līdervienībām - "Ogrei" un "VEF Rīga". Tieši rīdziniekiem savā laukumā zaudēts priekšpēdējā līgas mačā - 72:79, pārtraucot sešu uzvaru sēriju līgā un desmit panākumu sēriju kopā ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa spēlēm.

"Valga-Valka"/"Maks&Moorits" ar trim latviešiem sastāvā un 11 zaudējumiem tikpat mačos ieņem pēdējo vietu līgā. Pēdējā mačā 30.novembrī viesos ar 86:100 tika atzīts "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas pārākums.

Šosezon komandas tikās pirmoreiz, taču iepriekšējās četrās sezonās bijuši astoņi savstarpējie dueļi gan Latvijas Basketbola līgā (LBL), gan LIBL. Mazākā punktu starpība spēles beigās bijusi 2018.gada 20.janvārī, kad Ventspilī LBL ietvaros sava īpašā pierobežas statusa dēļ abu valstu čempionātos spēlējušais klubs piekāpās ar 63:74.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!