Latvijas basketbola komandām "Ventspils" un "VEF Rīga" uz pārbaudes laiku pievienosies Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) spēlējuši saspēles vadītāji.

Basketbola klubam "Ventspils" svētdien uz divu nedēļu pārbaudes laiku pievienosies amerikānis Tīdžejs Šorts, sarunā ar aģentūru LETA teica kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Piektdien sociālajā vietnē "Twitter" sporta portāls "Sportando" vēstīja, ka basketbola klubs "Ventspils" panācis vienošanos ar ASV dzimušo saspēles vadītāju Šortu, kurš pagājušajā sezonā NCAA čempionātā Kalifornijas universitātes "UC Davis" komandā vidēji spēlē izcēlās ar 15,2 punktiem, 4,7 atlēkušajām bumbām un 4,3 rezultatīvām piespēlēm.

Sarunā ar aģentūru LETA Pleinics apstiprināja, ka klubs uz pārbaudes laiku savām rindām piesaistījis 175 centimetrus garo Šortu.

"Spēlētājs Ventspilī būs uz divu nedēļu pārbaudes laiku. Šorts šeit ieradīsies svētdien un ceram, ka jau nākamās nedēļas beigās viņš aizvadīs spēles," teica Pleinics.

Kluba valdes loceklis atklāja, ka Šorts ventspilniekus ieinteresējis tāpēc, ka vienībā akūti nepieciešams vēl viens saspēles vadītājs, tomēr amerikānim piemīt arī vairākas lieliskas prasmes spēles veidošanā.

"Šobrīd mums ir tikai viens saspēles vadītājs Mārcis Vītols. Tajā sastāvā, kuru mēs komplektējam, Vesam Vašpūnam nebija paredzēta ilgstoša loma kā saspēles vadītājam. Tāpēc Mārcim spēlēt 35 līdz 40 minūtes mačā ir ļoti grūti," norādīja Pleinics. "Sezonas sākumā mūsu rīcībā bija arī Džeilons Teits, tomēr ar viņu darba attiecības tika pārtrauktas, tāpēc vietā meklējām citu spēlētāju."

"Šorta stiprās puses ir "pick and roll" sadarbība, kā arī spēles organizēšana un agresīva aizsardzība. Šīs ir tieši tās kvalitātes, kas mums vajadzīgas, tādēļ turpinām būvēt komandu. Jācer, ka viņš tās prasmes, kuras demonstrēja koledžas basketbolā, spēs arī realizēt pieaugušo līmenī."

Pleinics atklāja, ka detalizēta saruna par nākotnes plāniem ar Šortu nav bijusi, bet viņš nešaubījās, ka spēlētājs varētu dot pienesumu "Ventspils" komandai.

"Nešaubos, ka spēlētājs palīdzēs komandai, kas kaut kādā mērā palīdzēs arī viņam pašam. Mums ir nepieciešams kolektīva spēlētājs, kurš ir gatavs spēlēt tik daudz, cik to ļaus treneris konkrētajā spēlē," norādīja kluba valdes loceklis.

Savukārt Latvijas basketbola čempionvienībai "VEF Rīga" piektdien uz pārbaudes laiku pievienojies ASV dzimušais saspēles vadītājs Dešons Teilors.

"VEF Rīga" komandu pēc abpusējas vienošanās, personīgu iemeslu dēļ pametis Rons Karijs. Baumas par Karija došanos prom no Latvijas komandas izskanēja jau pirms nepilnām divām nedēļām, bet nu jau tās apstiprinājušās.

188 centimetrus garais aizsargs Teilors dzimis 1996. gadā Losandželosā. Savas koledžas basketbola gaitas uzsācis 2014. gadā Kanzasas pilsētas koledžas komandā "UMKC Kangaroos", kur savā pirmajā sezonā caurmērā guva 7,6 punktus.

Karjeras turpinājumā Teilors pārcēlās uz Frezno štata universitāti, kuras basketbola komandas sastāvā spēlēja nākamās trīs sezonas, 2018./2019. gada sezonā vidēji spēlē gūstot 17,9 punktus, atdodot 5,0 rezultatīvas piespēles un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas zem groziem.

2019. gada jūlijā Teilors spēlēja arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, kurā pārstāvēja Filadelfijas "76ers" komandu.

Savukārt Karijs ģimenes apstākļu dēļ atgriezies Ungārijas vienībā Sombathejas "Falco". Amerikāņu basketbolista ģimenē gaidāms pieaugums, tāpēc viņam ļauts atgriezties Ungārijā pie dzīvesbiedres.

Kurzemnieki ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem trešo vietu Latvijas-Igaunijas līgā, bet pērn "Ventspils" basketbolisti tika kronēti par Latvijas-Igaunijas līgas čempioniem. Pašmāju meistarsacīkstēs klubs izcīnīja sudrabu.

Iepriekšējās trīs sezonas "Ventspils" komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, bet šogad nepārvarēja Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra kvalifikāciju. Šī iemesla dēļ šogad ventspilnieki startē FIBA Eiropas kausā, kur pirmajā spēlē mājās ar rezultātu 95:77 tika pārspēta Vācijas vienība Baireitas "Medi".

Vefieši šosezon Latvijas-Igaunijas čempionātu iesākuši ar piecām uzvarām tikpat spēlēs, bet FIBA Čempionu līgas turnīrā divos dueļos izcīnīts viens panākums.

Pērn "VEF Rīga" basketbolisti tika kronēti par Latvijas čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!