Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Oklahomsitijas "Thunder" zvaigzne Rasels Vestbruks ir saniknots par Jūtas "Jazz" līdzjutēju, iespējams, rasistiskiem izteikumiem viņa virzienā.

"Thunder" vienība pirmdien viesos ar 98:89 uzvarēja "Jazz", bet pats Vestbruks atzīmējās ar 23 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Mača laikā Vestbruks apmainījās asiem vārdiem ar kādu no tribīnē sēdošajiem pāriem.

"Zvēru pie Dieva, es tevi piedauzīšu, tevi un tavu sievu," teica Vestbruks video fragmentā, ko interneta vietnē "Twitter" publicēja žurnālists Ēriks Vudjārds.

"Jaunais vīrietis ar savu sievu teica man notupties ceļos, kā man tas pieklājas. Man tas ir cieņu aizskaroši. Domāju, ka tas ir rasistiski un nepieņemami. Cilvēki nāk uz spēlēm un saka sliktas lietas par mani un manu ģimeni. Vairākus gadus esmu visu darījis pareizi un nevienam pāri nedaru. Nekad neesmu iekūlies nepatikšanās vai kāvies ar līdzjutējiem," skaidroja Vestbruks.

Ar līdzīgu incidentu viņš "Jazz" mājvietā saskārās pērnās sezonas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Pats līdzjutējs uzsvēra, ka vārdu apmaiņā iesaistījās tikai viņš pats, bet viņa sieva esot klusi sēdējusi.

"["Jazz" basketbolists] Džo [Inglss] bija trāpījis Polam Džordžam pa aci un pienāca klāt, lai atvainotos. Rasels tikmēr brūķeja muti ar rupjiem lamuvārdiem, par ko viņam piekasījās visi skatītāji. Es viņam ieteicu apsēsties un pielikt ledu pie saviem ceļiem pirms saruna kļuva asāka," intervijā vietējam televīzijas kanālam skaidroja līdzjutējs, kurš uzsvēra, ka neesot lamājies.

"Jazz" klubs sola izmeklēt incidentu un sodīt vainīgās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!