Foto: AP/Scanpix/LETA

Vašingtonas "Wizards" aizsargs Rasels Vestbruks un Goldensteitas "Warriors" aizsargs Stefens Karijs atzīti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta labākajiem spēlētājiem maija mēnesī.

Vestbruks atzīts par labāko Austrumu konferencē. Dāvja Bertāna komandas biedrs deviņās spēlēs vidēji guva 26,3 punktus, atdeva 16,1 rezultatīvu piespēli un izcīnīja 13,8 atlēkušās bumbas.

Saspēles vadītājs četrās no pēdējām piecām sezonām regulāro čempionātu noslēdzis ar vidēji "triple-double" vienā spēlē. Aizvadītajā pamatturnīrā viņš kļuva par "triple-double" bagātāko spēlētāju NBA, pārspējot Oskara Robertsona rekordu. Vestbrukam nu jau ir 184 "triple-double", bet Robertsons savas karjeras laikā atzīmējās ar 181 šādu spēli.

Tikmēr 'Warriors" maijā uzvarēja astoņās no deviņām cīņām un nodrošināja vietu "play-in" turnīrā par tiesībām spēlēm "play-off". Rietumu konferences labākais spēlētājs Karijs deviņos dueļos caurmērā guva 36,8 punktus, veica 5,6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu.

Sezonas pēdējā spēlē Karijs pret Memfisas "Grizzlies" guva 46 punktus, kas viņam ļāva nodrošināt regulārās sezonas rezultatīvākā spēlētāja godu. Saspēles vadītājs vidēji mačā atzīmējās ar 32,0 punktiem, bet viņa tuvākais sekotājs Bredlijs Bīls ("Wizards") caurmērā guva 31,3 punktus.

Austrumos uz labākā spēlētāja balvu pretendēja arī Kevins Durants un Kairijs Ērvings (abi - Bruklinas "Nets"), Džoels Embīds (Filadelfijas "76ers"), Domants Sabonis (Indiānas "Pacers") un Trē Jangs (Atlantas "Hawks"), bet Rietumos starp labākajiem bija arī Devins Bukers (Fīniksas "Suns"), Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets") un Deimiens Lilards (Portlendas "Trail Blazers").

Tikmēr par labākajiem debitantiem šajās konferencēs atzīti Orlando "Magic" aizsargs Roderiks Hemptons un Minesotas "Timberwolves" aizsargs Entonijs Edvardss. Hemptons vidēji mačā guva 16,0 punktus, izcīnīja 7,1 bumbu zem groziem un veica 5,6 rezultatīvas piespēles, kamēr Edvardss iemeta caurmērā 27,0 punktus, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas un atdeva 4,8 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!