Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs Rasels Vestbruks panācis vienošanos ar Oklahomasitijas "Thunder" par līguma pagarināšanu uz pieciem gadiem, par to saņemot 205 miljonus ASV dolāru (173 miljoniem eiro), vēsta ESPN.

Jaunā vienošanās stāsies spēkā ar 2018./2019.sezonu. Līdz ar to Vestbruks sešu sezonu laikā līdz 2023.gadam saņems 233 miljonus ASV dolāru (197 miljoniem eiro), kas ir visu laiku iespaidīgākais līgums NBA vēsturē.

Iepriekšējais rekords ir šovasar Hjūstonas "Rockets" un Džeimsa Hārdena panāktā vienošanās, kura noslēgta uz sešiem gadiem par 228 miljoniem dolāru (195 miljoniem eiro).

Vestbruks tika atzīts par iepriekšējās sezonas līgas vērtīgāko spēlētāju.

Vestbruks vidēji spēlē guva 31,6 punktus, izcīnīja 10,7 atlēkušās bumbas un veica 10,4 rezultatīvas piespēles, kļūstot par otro basketbolistu vēsturē, kurš sezonu noslēdz ar vidēji "triple-double" mačā. 1961./1962.gadā to iespēja Oskars Robertsons.

Vestbruks savu līdzšinējo NBA karjeru no 2008.gada pavadījis tikai "Thunder" komandā.

Oklahomasitijas vienība iepriekšējā sezonā izslēgšanas turnīrā apstājās jau Rietumu konferences ceturtdaļfinālā, kurā ar 1-4 atzina "Rockets" pārākumu.

Starpsezonā "Thunder" rindas papildinājušas NBA zvaigznes Karmelo Entonijs, kurš bija latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" rindās, un Pols Džordžs, kurš iepriekš pārstāvēja Indiānas "Pacers". Vestbruks, Entonijs un Džordžs jau nodēvēti par "Thunder" "lielo trijnieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!