Foto: F64

Lai arī Latvijas basketbola klubs “Ventspils” FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru, komandas galvenais treneris Gundars Vētra uzskata, ka vienība vēl var uzlabot savu sniegumu.

Atgādinām, ka “Ventspils” otrdien savā laukumā ar rezultātu 82:63 pārspēja Ungārijas komandu Solnokas "Olaj KK", izvirzoties vadībā sērijā līdz divām uzvarām.

“Uzvara ir uzvara, un viss ir labi, bet tik un tā ir lietas, kur mēs varam pielikt un kuras varam izdarīt labāk,” pēcspēles preses konferencē teica Vētra. “Spēles sākums mums neizdevās, jo lielākai daļai spēlētāju nav šādu nopietnu maču pieredze Eiropas basketbolā. Tas bija iemesls, kāpēc mums pirmajā ceturtdaļā bija piecas kļūdas un kāpēc piecas reizes ļāvām viņiem izcīnīt atlekušo bumbu uzbrukumā, kas nobremzēja mūsu spēli, jo tā vietā, lai mēs veidotu savu uzbrukumu, mums atkal bija jācīnās aizsardzībā.”

“Es domāju, ka cīņas gaitā mums izdevās sakārtot savu spēli un atrast tos spēlētājus un tās lietas, uz ko mēs varam nospēlēt,” viņš turpināja. “Domāju, ka mēs lielāko spēles daļu kontrolējām tās gaitu un aizsardzība bija tāda, kādu bijām sagatavojuši, bet uzbrukumā vienmēr var spēlēt labāk.”

Tikmēr viens no ventspilnieku rezultatīvākajiem spēlētājiem aizvadītajā spēlē Stīvens Grejs uzsvēra, ka otrajā mačā izbraukumā labāk jāspēlē aizsardzībā.

“Mums šodien bija labs komandas sniegums, lai arī spēli iesākām diezgan lēni. Bija svarīgi izcīnīt šo pirmo uzvaru un esmu apmierināts ar to, kā mēs šodien spēlējām, taču otrajā spēlē mums labāk jāspēlē aizsardzībā,” teica Grejs.

Tikmēr “Olaj KK” galvenais treneris Peters Pors uzsvēra, ka viņa komanda vēl nav zaudējusi izredzes iekļūt Izaicinājuma kausa finālčetriniekā, un nākamajā spēlē viņi darīs visu, lai atspēlētos.

Otrā spēle sērijā notiks Solnokā, bet, ja sērijā būs nepieciešama trešā spēle, tad tā 20.martā notiks Ventspilī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!