Foto: F64

Ja "Ventspils" basketbolisti turpinās rādīt tādu sniegumu, kādu rādīja Latvijas basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijas ceturtajā mačā, tad viņi var uzvarēt vēl kādu spēli, pēc mača teica "Ventspils" komandas galvenais treneris Gundars Vētra.

Atgādinām, ka ceturtdien aizvadītajā mačā "Ventspils" ar rezultātu 97:90 pārspēja "VEF Rīga", sērijā līdz četrām uzvarām izcīnot pirmo panākumu un izglābjoties no zaudējuma.

"Paldies spēlētājiem, ka viņi saglabājuši cīņas sparu un turpina cīnīties par uzvarām. Ja tā turpināsim, var izdoties uzvarēt vēl kādu spēli. VEF gan mūs izsita no līdzsvara ar lietu, kam meistarīgiem spēlētajiem nevajadzētu kļūt par nopietnu problēmu," "Ventspils" komandas oficiālājā mājaslapā internetā citēts Vētra. "Viņi sāka mesties pa diviem mums virsū jebkurā situācijā un tā provokatoriski centās atņemt bumbu, kas vairākas reizes arī izdevās. Tad arī VEF sāka nākt punkti un tas viss nedaudz sanervozēja maču, bet kopumā bija laba spēle."

"Būtu muļķīgi, ja zālē, kurā mēs veselu sezonu esam spēlējuši, esam smagi trenējušies, tā viegli ļautu VEF nosvinēt čempionu titulu," speciālists turpināja. "Tādas tradicionālas motivācijas varbūt vairs īsti nestrādā, tāpēc jāizdomā kaut kādas citādākas lietas."

Tikmēr "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts uzsvēra, ka viņa komanda šajā mačā slikti spēlējusi aizsardzībā.

"Viņi laikam jau vairāk gribēja uzvarēt, nekā mēs. Spēlējām ļoti slikti aizsardzībā un arī uzbrukumā nevarējām atrast veiksmes atslēgu, jo sāncenši ļoti labi darbojās aizsardzībā," teica "VEF Rīga" treneris. "Tā bija ļoti agresīva, bet mani puiši tam īsti nebija gatavi, bet savācās, kad jau bija par vēlu. Gaidīja, ka būs vieglāk. Ziniet, lietuviešiem ir tāds teiciens, ka cilvēks gaida, ka cepta vista tev pati lidos mutē, un mēs laikam jau gaidījām to pašu. Šādās sērijās nekas nenāk viegli. Protams, šādi mači var ietekmēt sērijas tālāko gaitu."

Kā ziņots, finālsērijas pirmajā spēlē "VEF Rīga" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 83:66, otrajā mačā rīdzinieki bija pārāki izbraukumā ar 85:67, bet trešajā cīņā pašreizējie čempioni savu skatītāju priekšā svinēja panākumu pagarinājumā ar 107:102.

Līdz šim vēl nevienai komandai LBL finālsērijā nav izdevies atspēlēties no sev nelabvēlīgā rezultāta 0-3.

Zīmīgi, ka iepriekšējās trijās sezonās LBL finālsērija ilgusi septiņus mačus.

"VEF Rīga" LBL finālā spēlē trešo reizi pēc kārtas, savukārt "Ventspils" komanda LBL finālā cīnās jau 13.reizi pēdējos 15 gados - iepriekšējos 12 mēģinājumos tā izcīnījusi astoņus titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!