Foto: F64

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra nosaucis 20 kandidātes 27. novembrī paredzētajai Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlei ar Izraēlas izlasi, vēsta Basketbola savienība.

Vētra norādīja, ka sezonas sākums klubos Latvijas spēlētājām lielākoties bijis veiksmīgs, ieskaitot Aneti Šteinbergu, kuras atgriešanās ierindā treneri patiesi priecē.

"Kandidātu sarakstā ir basketbolistes, kuras pirms gada izcīnīja divas svarīgas uzvaras, kā arī spēlētājas, kuras piedalījās vasaras darbā. Pēc bērniņa piedzimšanas karjeru atsākusi Kate Vilka (Krēsliņa), kuru vēlamies atkal iekļaut valstsvienības apritē. Kandidātēs pirmo reizi iekļautas U18 izlases līderes Raina Tomašicka un Enija Vīksne," stāstīja treneris.

"Mums punkti vajadzīgi vairāk nekā pretiniecēm, bet tos nesaņemsim dāvanā. Gatavojamies smagai, atbildīgai cīņai, kurā būs jāparāda labākais, ko protam," Vētra turpināja. "Gatavošanās posms būs pārāk īss, lai iesaistītu lielu spēlētāju skaitu. Pirmais treniņš paredzēts 21. novembrī, uz to, visticamāk, uzaicināsim 15 spēlētājas."

2023. gada Eiropas sieviešu čempionāta kvalifikācijas turnīrs sākās pērn novembrī, kad Latvijas valstsvienība uzvarēja abās J grupas pirmā apļa spēlēs. Izbraukumā Telavivā tika pieveikta Izraēlas komanda (62:56), Rīgā pārliecinoši uzvarēta Zviedrijas izlase (89:70). Pirmā apļa pēdējā spēle notiks 24. novembrī Upsalā, kur Zviedrijas vienība uzņems Izraēlu. Otro apli 27. novembrī ievadīs spēle Latvija – Izraēla, bet turnīrs beigsies februārī, kad Latvijas komanda viesos spēlēs ar Zviedrijas vienību un zviedrietes viesosies Izraēlā.

Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas, kā arī četras labākās otro vietu ieguvējas no desmit. Izraēlas komandai jau ir tiesības spēlēt finālturnīrā kā rīkotājvalsts pārstāvei, neatkarīgi no kvalifikācijas turnīrā iegūtās vietas, tomēr tās spēļu rezultāti ietekmē konkurentu pozīcijas un bilanci.

Ceļazīmi uz 2023. gada jūnijā Slovēnijā un Izraēlā paredzēto finālturnīru saņems 10 kvalifikācijas grupu uzvarētājas, kā arī četras labākās starp 2. vietu ieguvējām. Finālturnīrā spēlēs arī abu rīkotājvalstu komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!