Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases pretiniece pārbaudes spēlē Slovākija spēlē līdzīgi kā Spānija, kurai latvietes stāsies pretī Eiropas čempionāta finālturnīrā, sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas izlases treneris Gundars Vētra.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, pārbaudes mačā savā laukumā ar rezultātu 74:61 (22:15, 18:14, 15:16, 19:16) pārspēja Slovākiju.

"Intensitātes līmenis bija labs," izcēla treneris. "Trīs ceturtdaļas mēs noteikti intensitāti varam turēt augstā līmenī, jo īpaši aizsardzībā, maksimāli apgrūtinot pretinieces un viņu uzbrukumu. Taktiskajās lietās vēl ir daudz ar ko strādāt gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," izcēla Vētra.

"Ja iepriekš īpaši neskauto pretinieku un nezin visas viņu sadarbības, bet paļaujas uz reaģēšanu, tad es domāju, ka nebija slikti," norādīja treneris.

Viena no Latvijas pretiniecēm Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupas spēlēs būs Spānija un Vētra skaidroja, ka arī Slovākijas basketbolistes spēlējot līdzīgi spānietēm.

"Spēlējām ar komandu, kas varētu būt līdzīga Spānijai - ar ātriem aizsargiem un ātru un meistarīgu ārējo līniju. Tas bija labs pārbaudījums. Secinājām, ka mūsu fiziskā kondīcija ir tādā līmenī, ka varam turēt visas 40 minūtes augstā intensitātē," teica treneris.

Lai gan Latvijas pieteikumā spēlei bija Aija Jurjāne, laukumā viņa nedevās, jo iepriekš bija iedzīvojusies savainojumā. Treneris atklāja, ka jau rīt, latvietēm aizvadot vēl vienu maču pret Slovākiju, basketboliste varētu iesaistīties spēlē.

"Vienojāmies, ka šodien vēl ne un tad rīt sapratīsim viņas situāciju. Viņa mums neapšaubāmi varētu palīdzēt laukumā. Ceram, ka viņa būs vesela," piebilda treneris.

Tikmēr Aleksa Gulbe pēc spēles norādīja, ka līdz gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram jāiemācās neatslābināties līdz spēles beigām, visu maču aizvadot vienlīdz augstā intensitātē.

"Sākām spēli labi, kustinājām bumbu un visas koncentrējāmies spēlei jau no paša sākuma. Vēl vajadzētu piestrādāt pie aizsardzības īpaši uz spēles beigām, jo bija brīži, kuros varējām labāk nostrādāt," norādīja basketboliste.

Neskatoties uz to, ka latvietes visu spēli bija vadībā, trešās trešdaļas ievadā pretiniecēm izdevās samazināt deficītu līdz septiņiem punktiem. Gulbe norādīja, ka Latvijas basketbolistēm jāspēj saglabāt koncentrēšanās visas spēles garumā.

"Rezultāta starpība bija liela, tāpēc nedaudz atslābinājāmies, bet ir jāmāk tā nedarīt. Ja tā sanāks Eiropas čempionātā, tad pretinieku komandai var sanākt viens liels izrāviens. Jāmācās koncentrēties līdz spēles beigām," viņa teica.

Latvijas sieviešu basketbola izlase maču aizvadīja "Arēnā Rīga", klātienē to apmeklējot vairāk nekā 1000 skatītājiem, bet visas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles norisinājās "Rimi" Olimpiskajā centrā.

"Patīkami, ka bija diezgan daudz cilvēku, bet mēs vēl varētu pierādīt, ka spējam salasīt pilnu arēnu arī ar sieviešu basketbolu. Vēl ir dažas pārbaudes spēles, kurās to varētu īstenot," piebilda basketboliste.

Abas komandas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram un sestdien aiz slēgtām durvīm aizvadīs vēl vienu pārbaudes maču. Pēc nedēļas Latvijas basketbolistes turpat "Arēnā Rīga" uzņems Dienvidkoreju, ar kuru spēkosies atkārtoti 10.jūnijā, aizvadot maču Salaspils Sporta namā.

"Jāuzlabo komunikācija un tas, kā mēs runājam aizsardzībā, Kā arī mūsu aizsardzība "pick n'roll" sadarbībās. Tās ir lietas, kas mums atlikušajās spēlēs un treniņos ir jāatstrādā," basketboliste izcēla lietas, kas valstsvienībai vēl jāpielabo atlikušajās pārbaudes spēlēs.

Pēc nedēļas Latvijas basketbolistes turpat "Arēnā Rīga" uzņems Dienvidkoreju, ar kuru spēkosies atkārtoti 10.jūnijā, aizvadot maču Salaspils Sporta namā.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!