Foto: F64

Gundars Vētra, kurš ir galvenais kandidāts uz Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amatu, turpinās vadīt Polijas čempionvienību Gdiņas "Arka", informē klubs.

Vētra Gdiņas komandu vadīs piekto sezonu pēc kārtas. Šosezon viņa vadībā "Arka" basketbolistes triumfēja Polijas čempionātā, uzvarēja valsts kausa izcīņā un Superkausa mačā. Ar Vētru pie stūres "Arka" izcīnījusi divus Polijas čempiontitulus.

FIBA Eirolīgas pamatturnīrā Polijas klubs šosezon zaudēja visās sešās spēlēs.

Vētra savas trenera karjeras laikā vadījis gan vīriešu, gan sieviešu komandas. No 2003. līdz 2005. gadam un 2006./2007. gada sezonā speciālists trenēja "Barons"/LMT vienību, savukārt 2006. gada sezonā viņš bija Krievijas kluba Permas "Ural Great" otrais treneris.

Turpinājumā Vētra no 2007. līdz 2011. gadam strādāja ar sieviešu klubiem - sākotnēji trenēja Krievijas vienību Maskavas CSKA, bet pēc tam pārņēma Jekaterinburgas UGMK komandu, vairākkārt uzvarot šīs valsts čempionātā.

2011.gadā Vētra atgriezās pie vīriešu komandu stūres un ar "Ventspils" klubu izcīnīja Latvijas čempionāta sudraba medaļas. Tomēr pēc sezonas klubs un treneris izlēma sadarbību neturpināt. Pēc tam viņš atgriezās Krievijā un pa vienai sezonai vadīja vīriešu komandas Vladivostokas "Spartak" un Sanktpēterburgas "Dinamo", bet no 2014. līdz 2016. gadam bija sieviešu vienības Kurskas "Dinamo" stūrmanis.

Vētra ir favorīts uz Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amatu.

Vētra 1992./1993. gada sezonā spēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Minesotas "Timberwolves", kura sastāvā 13 mačos vidēji iemeta 3,5 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!