Foto: F64

Latvijas speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas basketbola čempionāta komanda "Spartak-Primorje" no Vladivostokas ceturtdien svinēja savu pirmo uzvaru jaunajā sezonā.

Aizvadītajā mačā "Spartak-Primorje" viesos ar 78:64 (32:15, 15:15, 10:18, 21:16) pārspēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandu.

"Esmu ļoti apmierināts ar mūsu aizsardzību un mūsu darbību intensitāti visas spēles garumā. Komanda pilnībā izpildīja spēles plānu. Komanda tikai veidojas, taču šodien redzēju to basketbolu, kādu gaidu no saviem spēlētājiem," Krievijas mediji citē Vētras teikto.

Pirmajās divās jaunās sezonas spēlēs "Spartak-Primorje" vienība uzvaras un zaudējumus tādējādi dalījusi uz pusēm.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Vētra trenēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas klubu "Ventspils", ar kuru izcīnīja Latvijas čempionāta sudraba medaļas. Tomēr pēc sezonas klubs un treneris izlēma sadarbību neturpināt, bet Vētras vietā "Ventspils" galvenā trenera amatā uzaicināja Robertu Štelmaheru.

Kopā ar Vētru uz "Spartak-Primorje" komandu devies arī viņa palīgs Mārtiņš Zībarts. Vienībā strādā arī fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

"Spartak-Primorje" ir vienīgais Krievijas augstākās līgas klubs, kas šosezon nestartē arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!