Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien mača pamatlaika beigās realizējot tālmetienu, palīdzēja Vitorijas "Laboral Kutxa" komandai panākt papildlaiku un pēc tam arī izcīnīt uzvaru Spānijas augstākās līgas (ACB) pusfināla sērijas trešajā spēlē pret Barselonas "Lassa" komandu.

Bertāns mačā guva astoņus punktus, bet "Laboral Kutxa" savās mājās svinēja panākumu ar 89:83 (15:21, 17:16, 13:17, 31:22, 13:7) pagarinājumā, taču pusfināla sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām Vitorijas klubs joprojām zaudē ar 1-2.

Latvijas basketbolists spēlēja 31 minūti un 47 sekundes, kas bija trešais lielākais laiks mājinieku rindās. Viņš trāpīja divus no četriem trīspunktu metieniem un divus no trim soda metieniem, bet aizmeta garām četrus divpunktu metienus.

Tāpat Bertāns izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet spēles beigas bija spiests vērot no rezervistu soliņa, jo nopelnīja piecas personiskās piezīmes. Spēlē viņš tika pie viena efektivitātes punkta.

"Laboral Kutxa" mača beigās veica ļoti veiksmīgu izglābšanos, atspēlējot deviņu punktu deficītu. Pamatlaika pēdējā minūtē laukuma saimniekiem bija trīs punktu deficīts, taču Bertāns ar tālmetienu spēja panākt neizšķirtu 74:74. Viesi gan vēl spēja izvirzīties vadībā ar 76:74 savā labā, kad 0,9 sekundes pirms beigām grozu iemeta Tomāšs Satoranskis, tomēr līdz ar sirēnu "Laboral Kutxa" spēlētājs Jannis Burusis vēlreiz atjaunoja neizšķirtu. Savukārt papildlaikā "Laboral Kutxa" nospēlēja labāk, svinot pirmo uzvaru šajā sērijā.

İspanya'da gene mevzu var! İnanılmaz bir maç sonu!
Önce Bertans, sonra Satoransky, son söz Bourousis'in! pic.twitter.com/wclYYEAKVx
— Hızlı Hücum (@hizlihucum) June 8, 2016

Laukuma saimniekiem Burusis guva 32, bet Maiks Džeimss 17 punktus, kamēr "Lassa" komandā ar 19 punktiem izcēlās Satoranskis.

Sērijas ceturtā spēle piektdien atkal notiks "Laboral Kutxa" laukumā.

Tikmēr otrajā pusfināla sērijā pēc trīs spēlēm Madrides "Real" ar 2-1 ir vadībā pret "Valencia Basket" spēlētājiem.

Pusfinālā "Laboral Kutxa" ar 2-1 uzvarēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife" vienību, bet "Lassa" ar 2-0 pārspēja Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvēto Fuenlavradas "Montakit".

Izslēgšanas turnīrā neizdevās iekļūt Daira Bertāna pārstāvētajai Bilbao "Dominion" komandai, kas regulāro sezonu noslēdza desmitajā vietā.

"Laboral Kutxa" komanda šosezon negaidīti sasniedza ULEB Eirolīgas finālturnīru, ko noslēdza ceturtajā vietā.

Pagaidām nav skaidrība, vai Dāvis Bertāns varēs palīdzēt Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, jo tas atkarīgs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs", kurai pieder tiesības uz Latvijas basketbolistu, lēmuma.

"Viss atkarīgs no NBA kluba Sanantonio "Spurs", kuri viņā ieguldījuši lielu darbu. Ja viss tiks noregulēts, īsu brīdi pirms kvalifikācijas turnīra sākuma Dāvis būs ar mums," pirmdien norādīja izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!