Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē trešdien par divām tehniskajām piezīmēm no cīņas tika izraidīts Sanantonio "Spurs" latviešu spēlētājs Dāvis Bertāns, bet viņa komanda ar 86:96 zaudēja Memfisas "Grizzlies".

Bertāns abas tehniskās piezīmes saņēma par neapmierinātību ar tiesnešu piešķirtajiem sodiem. NBA par diviem neikdienišķiem (tehniskajiem vai nesportiskajiem) sodiem basketbolists tiek diskvalificēts no tālākās dalības spēlēs un viņam nākas atstāt sporta zāli.

Otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē Bertāna komandas biedrs Deriks Vaits saņēma sodu par pārkāpumu pret Šelvinu Maku. Latvietis šajā epizodē nesavaldīja emocijas un trieca bumbu pret groza konstrukcijas apšuvumu, par ko no soģiem saņēma tehnisko piezīmi. Savukārt trešās ceturtdaļas ceturtajā minūtē Bertāns strīdīgā situācijā saņēma sodu par pārkāpumu pret Kailu Andersonu, par ko latvietis bija neizpratnē, saņemot uzreiz otro tehnisko piezīmi. Bertāns pēc padzīšanas no zāles pat nedomāja strīdēties ar soģiem un atstāja laukumu.

"Spurs" komandai tās nebija vienīgās tehniskās piezīmes spēlē. Trešajā ceturtdaļā pie tehniskās piezīmes tika arī Sanantonio komandas galvenais treneris Gregs Popovičs, kurš bija neapmierināts par tiesnešu lēmumu nepiešķirt sodu epizodē, kad tika kavēts Lamarkuss Oldridžs.

Citā mačā NBA apskatnieku uzmanības lokā nonāca Bruklinas "Nets" cēsnieks Rodions Kurucs, kurš mačā pret Atlantas "Hawks" saniknoja pieredzes bagāto Vinsu Kārteru. "Nets" šajā mačā ar 116:100 uzvarēja Atlantas "Hawks", izcīnot ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

Otrās ceturtdaļas vidū cīņā par atlēkušo bumbu pie "Hawks" groza Kurucs nejauši ar elkoni trāpīja NBA veterānam pa seju. Mirkli vēlāk spēle tika apturēta, Kurucs devās atvainoties, bet Kārters dusmīgs atraidīja latvieša labas gribas žestu. Kārters pamatīgi aizsvilās un komandas biedru pavadībā devās uz soliņu.





Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!