Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns 5,6 sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja metienu, sarūpēdams Itālijas komandai Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" uzvaru ULEB Eirolīgas 21.kārtas spēlē pret Barselonas "Lassa", kamēr Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ar 19 punktiem ceturtdien ULEB Eirolīgas 21. kārtas spēlē kaldināja Pirejas "Olympiakos" uzvaru pār iepriekšējās sezonas čempionvienību Stambulas "Fenerbahce Doguš"

"Olympiakos" savu skatītāju priekšā svinēja uzvaru ar rezultātu 95:70 (34:18, 11:18, 26:18, 24:16).

Strēlnieka pārstāvētā komanda jau pirmajā ceturksnī iekrāja 19 punktu pārsvaru. Lai gan viesiem mājinieku handikapu izdevās samazināt līdz astoņiem punktiem, tomēr "Olympiakos" atguvās un svinēja drošu uzvaru.

Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 18 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā iemeta visus četrus tālmetienus un visus trīs soda metienus, kā arī divus no četriem divpunktu metieniem. Vēl talsinieks izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi.

Strēlnieks un grieķu saspēles vadītājs Vasilis Spanulis guva pa 19 punktiem un bija rezultatīvākie uzvarētāju rindās. Tāpat abi iekrāja pa 22 efektivitātes koeficienta punktiem, arī šajā statistikas rādītājā būdami labākie komandā. Zaudētājiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija naturalizētais amerikānis Bobijs Diksons, kuram Turcijas pasē rakstīts Ali Muhameds.

Daira Bertāna "AX Armani Exchange Olimpia" izbrakuma spēlē uzvarēja Barselonas "Lassa" ar rezultātu 83:81 (15:25, 27:23, 22:14, 19:19).

"AX Armani Exchange Olimpia" mača gaitā atspēlēja 12 punktu deficītu un spēles izšķirošais nogrieznis ritēja punkts punktā līdz pat pamatlaika pēdējām sekundēm. Sākoties Milānas komandas pēdējam uzbrukumam, rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 81:81, bet Bertāns atbrīvojās no sedzēja un 5,6 sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta pustālo, izraudams viesiem uzvaru.

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā bija 10 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā iemeta piecus punktus, realizējot savu vienīgo divpunktu metienu un vienu no trim tālmetieniem. Vēl viņš šajā mačā izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija amerikānis Endrū Gaudloks, kamēr mājiniekiem 14 punktus guva horvāts Ante Tomičs. Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca "Lassa" pieteikumā uz šo spēli nebija.

Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar septiņām uzvarām 21 spēlē ieņem priekšpēdējo vietu starp 16 komandām.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!