Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā trešo uzvaru izcīnīja Filadelfijas "76ers", kas izbraukumā pateicoties Džoela Embīda tālmetienam pagarinājuma izskaņā ar rezultātu 104:101 pārspēja Toronto "Raptors".

Pēc šīs uzvaras "76ers" nonāca vienas uzvaras attālumā no NBA izslēgšanas spēļu otrās kārtas, sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 3-0.

2,6 sekundes pirms pagarinājuma beigām "76ers" no laukuma malas ievadīja bumbu spēlē, un Embīds tika pie tālmetiena. Viņš izpildīja metienu pāri ievērojami īsākam sedzējam un bija precīzs.

Šajā mačā viņš guva 33 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet pa 19 punktiem "76ers" komandai guva Džeimss Hārdens un Tairīss Meksijs. "Raptors" rindās Oudžejs Anunobi guva 26 punktus, 24 punkti Gerija Trenta kontā.

Spēles pirmajā daļā "Raptors" bija diezgan drošā vadībā, tomēr "76ers" rezultāta deficītu samazināja un ceturtā ceturtdaļa ritēja līdzīgi, līdz pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 95:95.

Bostonas "Celtics" pēc 17 punktu atspēlēšanas trešdien savā laukumā ar rezultātu 114:107 pārspēja Bruklinas "Nets" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca rezultātu 2-0.

Džeilens Brauns guva 22 punktus, bet 19 punkti un 10 atlēkušās bumbas Džeisona Teituma kontā. "Nets" rindās Kevins Durants guva 27 punktus, bet 23 punktus pievienoja Brūss Brauns. Otra "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings iespēja gūt tikai 10 punktus, bet pēc pirmās sērijas spēles viņam piesprieda 50 000 dolāru lielu naudas sodu par vidējā pirksta rādīšanu līdzjutējiem.

Sērijas nākamās spēles risināsies Bruklinas "Nets" mājas laukumā.

Savukārt Čikāgas "Bulls" ar rezultātu 114:109 izbraukumā pārspēja Milvoki "Bucks" un sērijā panāca rezultātu 1-1.

Teicamu sniegumu "Bulls" rindās demonstrēja Demārs Derouzens, 24 punktus un 13 atlēkušās bumbas pievienoja Nikola Vučevičs, bet 20 punkti Zaka Lavīna kontā. "Bucks" vienību neglāba Jaņņa Adetokunbo 33 punkti, 18 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvās piespēles. 25 punktus guva Brūks Lopess, bet 18 punkti Krisa Midltona kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!