ULEB Eirolīgas spēlē otrdien no laukuma tika padzīts "Real Madrid" un Slovēnijas basketbola izlases jaunā zvaigzne Luka Dončičs, kurš vienas ceturtdaļas laikā saņēma nesportisko un tehnisko piezīmi.

Incidents ar pēdējo gadu Eiropas jaunās paaudzes spožāko zvaigzni notika ULEB Eirolīgas spēlē starp "Real Madrid" un "Valencia". Otrās ceturtdaļas sākumā Dončiču ātrajā uzbrukumā ar noteikumu pārkāpumu apturēja Tibors Pleiss. Lai gan tiesneši sākumā nesportisko piezīmi piešķīra Pleisam, pēc video atkārtojuma noskatīšanās nesportisko piezīmi saņēma Dončičs.

Pēc piecām minūtēm Dončičs saņēma sodu uzbrukumā, un šajā epizodē viņš apmainījās vārdiem ar Giljemu Vivesu, par ko saņēma tehnisko piezīmi. Basketbola jaunie noteikumi paredz, ka par divu nesportisko vai tehnisko piezīmju saņemšanas basketbolists tiek izraidīts no zāles, ko šajā gadījumā arī izdarīja soģi.

Dončičs sākotnēji relatīvi mierīgi uztvēr izraidīšanu un devās uz ģērbtuvēm, tomēr mirkli vēlāk pagriezās un atskrēja pie viena no tiesnešiem, veltot tam kādu repliku. Tad slovēņu jaunā zvaigzne devās uz ģērbtuvēm, pa ceļam ar kāju vairākas reizes iesperot spēlētāju tuneļa konstrukcijai.

Dončičs līdz izraidīšanai guva sešus punktus, bet visā mačā "Real Madrid" svinēja drošu uzvaru ar 92:71.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!