Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Rietumu konferences pirmās kārtas mačā fantastisku sniegumu parādīja Portlendas "Trail Blazers" līderis Damiens Lilards, kurš guva 50 punktus un realizēja uzvaru nesošo metienu.

"Trail Blazers" basketbolisti ar rezultātu 118:115 savā laukumā pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Lilards šajā mačā laukumā bija neapturams, un viņš guva 50 punktus, izdarīja sešas piespēles, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un pārtvēra trīs bumbas. Viņš līdz ar pamatlaika beigu sirēnu realizēja tālmetienu, kas nodrošināja Portlendas komandas uzvaru mačā un sērijā. Viņam ar 17 punktiem piebalsoja Sīdžejs Makkolums un Morīss Harkless.

"Thunder" vienību no zaudējuma neglāba Pola Džordža 36 punkti un Rasela Vestbruka 29 punkti, 14 rezultatīvas piespēles un 11 atlēkušās bumbas.

Austrumu konferencē vietu izslēgšanas spēļu nākamajā kārtā nodrošināja Toronto "Raptors", kas savā laukumā ar 115:96 pārspēja Orlando "Magic" un sērijā triumfēja ar 4-1.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Kavai Lenards, kurš guva 27 punktus, bet 24 punkti Paskāla Siakama kontā. "Magic" rindās 15 punktus guva Dīdžejs Augustīns, bet pa 12 punktiem guva Terenss Ross un Vess Ivundu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!