Foto: FIBA

Viens no Latvijas basketbola izlases līderiem Rihards Lomažs, kurš joprojām atkopjas no savainojuma, ir atsācis trenēties. Acīmredzot ar mērķi būt gatavam Pasaules kausa finālturnīram, kas sāksies pēc trim mēnešiem.

Lomažs janvārī Vācijas bundeslīgas čempionāta spēlē guva smagu traumu, kas lika viņam sezonu noslēgt priekšlaicīgi. Izskanēja informācija, ka viņš nevarēs piedalīties arī Pasaules kausa finālturnīrā, kurā debitēs Latvijas valstsvienība, arī pats basketbolists sākotnēji neloloja lielas cerības.

Savukārt trešdien Lomažs savā "Instagram" profilā publicējis video, kurā redzams basketbola treniņā "Rimi" olimpiskajā centrā Rīgā. Kā muzikālais pavediens šim video ir "Bermudu Divstūra" dziesma "#Sarkanbaltsarkanais", kam acīmredzot arī ir simboliska nozīme. Pasaules kauss sāksies 25. augustā jeb pēc nepilniem trim mēnešiem, un šāds basketbolista video vieš cerības, ka aizsargs varētu paspēt sagatavoties šim turnīram.

Saspēles vadītāja pozīcija Latvijas izlasē ir ļoti svarīga, jo šobrīd nopietnu traumu ārstē arī pieredzējušais Jānis Strēlnieks.


Latvijas basketbolisti Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Franciju, Kanādu un Libānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!