Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks pirmdien pirmo reizi pārstāvēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Ņūorleānas "Pelicans", NBA vasaras līgas spēlē atzīmējoties ar deviņiem gūtiem punktiem.

Ziņots, ka pirmdien pirmās vasaras līgas spēles aizvadīja gan Anžejs Pasečņiks, gan Jānis Timma. Pasečņiks ar deviņiem punktiem un diviem bloķētiem metieniem kaldināja "Pelicans" vienības uzvaru, bet Jānis Timma izcēlās ar 11 punktiem "Magic" komandas panākumā.

Centra pozīcijas spēlētājs pēdējās divas sezonas pavadīja Vašingtonas "Wizards" kluba sistēmā, bet uz vasaras līgu pievienojies "Pelicans" komandai. Sarunā ar mediju MVP basketbolists jau jūnijā atzina, ka koncentrējas uz vienu komandu, kas izrāda interesi un kurai viņš veiksmīgi atrādījies. Pasečņiks gan neslēpa, ka labprāt arī izskatītu iespējas karjeru turpināt Eiropā.

2013. gadā draftētajam Jānim Timmam šī ir pirmā pieredze NBA kopš 2014. gada vasaras. Viņš divas vasaras pēc kārtas vasaras līgā pārstāvēja Memfisas "Grizzlies" vienību, kas viņu nolūkoja ar 60. numuru, bet Pasečņiks jau 2019. gada vasarā pārstāvēja "Wizards" vienību vasaras līgā, vēlāk pārstāvot arī klubu NBA regulārajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!