Foto: LETA

Latvijas basketbolists Žanis Peiners otrdien iemeta 15 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Grieķijas komandai Saloniku PAOK Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā mačā savā laukumā ar 66:63 (16:16, 18:14, 23:16, 9:17) pārspēt Spānijas klubu Tenerifes "Iberostar".

Uzvarētājs šajā turnīrā tiek noskaidrots divu spēļu summā, bet atbildes cīņa šim pārim gaidāma 8.martā Tenerifē.

Peiners šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā grozā raidīja trīs no četriem divpunktu metieniem un vienu no trim trīspunktniekiem, kā arī visus sešus "sodiņus". Tāpat basketbolista rēķinā piecas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, četras piezīmes un 15 efektivitātes punkti.

Lai arī šis mačs iesākās līdzvērtīgā gultnē, otrās ceturtdaļas laikā PAOK ieguva 12 punktu pārsvaru - 29:17. Tiesa, tas ātri vien tika pazaudēts, jo Tenerifes komanda veica nelielu izrāvienu, kas tai pirmo puslaiku ļāva noslēgt tikai ar četru punktu deficītu (30:34). Lai arī laukumā starp abām vienībām bija vērojama diezgan līdzvērtīga cīņa, lielākoties priekšgalā atradās PAOK, kam noslēdzošās ceturtdaļas vīdu atkal izdevies sasniegt desmit punktu vadību. "Iberostar" atradās iedzinējos un panākt pretiniekus tā arī neizdevās.

Tieši Peiners kļuva par PAOK rezultatīvāko basketbolistu, bet 13 punktus pievienoja Kīts Klentons, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas. Savukārt "Iberostar" rindās ar 19 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām atzīmējās Ārons Dornkemps.

Tenerifes klubs pašreiz atrodas Spānijas augstākās līgas (ACB) kopvērtējuma pirmajā vietā.

FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfināli norisināsies marta trešajā dekādē, bet finālčetrinieka turnīrs notiks aprīļa beigās.

Jau vēstīts, ka FIBA Čempionu līgas izslēgšanas sacensību pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komanda "Ventspils", kas divu spēļu summā ar 135:137 piekāpās Itālijas klubam Venēcijas "Umana Reyer".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!