Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien pirmo reizi neoficiāli gāja laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā, komandai aizvadot treniņspēli "American Airlines Center" mājas arēnā, ziņo vienības mājaslapa.

Līdzjutēji treniņspēli, kurā "Mavericks" spēlētāji bija sadalīti baltos un zilos formastērpos ģērbtās komandās, varēja apmeklēt par brīvu. Ažiotāža ap komandu ļāva Dalasas klubam sasniegt šādu treniņspēļu apmeklētības rekordu, uz spēli ierodoties 8850 cilvēkiem.

Porziņģis jau pirmajā uzbrukumā izspēlēja sadarbību ar Slovēnijas basketbola zvaigzni Luku Dončiču, kurš ar rezultatīvu piespēli ļāva latvietim atklāt spēles rezultātu.


Liepājnieks pirmo piecu minūšu laikā paspēja gūt desmit punktus, bet spēli viņš noslēdza ar 12 punktiem. Savukārt viņa pārstāvētā "baltā" komanda 20 minūšu ilgo spēli uzvarēja ar rezultātu 57:39.


"Vienmēr vēlos būt agresīvs un parādīt, uz ko esmu spējīgs, veidojot laukumā plašumu ar savu augumu un esot bīstams dažādās situācijās," pēc spēles teica Porziņģis. "Man pietrūka basketbols. Man tik ļoti pietrūka sacensību gars. Cerams, ka sezonu uzsākšu veiksmīgi un uzreiz parādīšu, uz ko esmu spējīgs."

Basketbolists pēc spēles sagādājis lielu prieku sanākušajiem līdzjutējiem. Porziņģis vispirms parakstījis vairākas basketbola bumbas, kuras pēc tam tika mestas skatītāju pūlī. Savukārt pēcāk basketbolists pavadīja vēl 15 minūtes, uzņemot fotogrāfijas ar līdzjutējiem un parakstot autogrāfus.

"Vēlos izveidot saikni ar vietējiem cilvēkiem. Šī man ir jauna vieta. Cilvēki mani īsti nepazīst. Protams, ka vēlos, lai mans sniegums laukumā atstāj iespaidu. Taču vēlos arī pats izveidot kontaktu ar līdzjutējiem. Man to patīk darīt. Visi šie bērni, kuri lūdz fotogrāfijas un autogrāfus, liek man smaidīt," klāstīja Porziņģis.

Gandarījumu par spēli pauda arī komandas galvenais treneris Riks Kārlails, kurš atzīmēja, ka Porziņģis strādājis ļoti smagi, lai varētu atgriezties laukumā.

"Šis bija fenomenāls notikums," teica Kārlails. "Liela daļa cilvēku, kuri atnāca uz spēli, regulārās sezonas laikā netiek pie iespējas apmeklēt mačus. Jau ļoti ilgi katra no mūsu spēlēm tiek izpārdota. Tāpēc šiem cilvēkiem šī bija iespēja redzēt komandas spēlētājus tuvumā. Saziņa starp līdzjutējiem un spēlētājiem bija ļoti īpaša."

Savukārt Porziņģis, kurš Dalasas iedzīvotājus nosauca par jaukākiem nekā ņujorkiešus, atzina, ka viņš ar Luku Dončiču vēl strādā pie savstarpējās sapratnes.

"Cenšamies to attīstīt. Mums jau ir saikne ārpus laukuma. Viens otru labi pazīstam, abi runājam spāņu valodā. Tas mums palīdzēs izveidot labu sapratni uz laukuma. Turklāt abi esam jauni, mums abiem patīk spēlēt ātri un agresīvi. Ļoti daudz palīdzēsim viens otram uz laukuma," skaidroja 24 gadus vecais basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!