Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) dienas skaistāko epizožu TOP 10 divas reizes redzams latvietis Kristaps Porziņģis, kurš pagājušā naktī aizvadīja savas karjeras labāko spēli.

Vispirms Porziņģis redzams topa septītajā vietā, kad viņš pēc diviem saviem neprecīzajiem metieniem atkal tika pie bumbas un spēcīgi trieca to grozā. Savukārt trešajā vietā latvietis ierindots ar momentu, kad viņš pēc Brendona Dženingsa piespēles no gaisa iesprauda bumbu grozā, neraugoties un pretinieka centieniem viņu kavēt.

Jau ziņots, ka Porziņģis trešdien guva 35 punktus, palīdzot "Knicks" ar 105:102 uzvarēt Detroitas "Pistons". Tādējādi Porziņģis labojis ne tikai personisko, bet arī latviešu basketbolistu rekordu NBA. Līdz trešdienai šis rekords piederēja Andrim Biedriņam.

"Viņš paņēma komandu uz saviem pleciem, un es ar to lepojos. Izskatījās, ka viņš sajutis spēli un nav apturams. Viņa pārliecība bija neticamā līmenī," pēc šīs spēles Porziņģa sniegumu komentēja "Knicks" spēlētājs Karmelo Entonijs. Savukārt Ņujorkas komandas galvenais treneris Džefs Hornačeks slavēja latvieša progresu šajā sezonā.

Šajā sezonā Porziņģis vidēji spēlē gūst 19,3 punktus, izcīna 6,8 atlēkušās bumbas, kā arī izdara vienu piespēli un bloķē 1,3 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!